Šodien Latvijā norisināsies ikgadējā “Mazā biznesa diena”.

Šajā dienā iedzīvotājiem būs iespēja uzzināt vairāk par mazajiem uzņēmumiem Latvijas kartē interneta vietnē “mazabiznesadiena.lv“. Iniciatīva “Atbalsti mazo biznesu!” apvieno vairāk nekā 5000 uzņēmumu, kas ir turpat viena desmitā daļa aktīvo uzņēmumu.

Mikro un mazais bizness veido 49% no Latvijas tautsaimniecības un nodarbina 67% no visiem darbiniekiem Latvijā reģistrētajos uzņēmumos. Mikro un mazie uzņēmumi nodrošina 45% no Latvijas uzņēmumu kopējā apgrozījuma. Pasākuma rīkotāji uzsver, ka mazais bizness ir Latvijas ilgtspējas dzinējspēks, tādēļ arī šogad iniciatīvas “Atbalsti mazo biznesu!” laikā notiek “Mazā biznesa diena” visā Latvijā.

Iniciatīvas organizētāji aicina iedzīvotājus labāk iepazīt mazo biznesu Latvijas kartē interneta vietnē “www.mazabiznesadiena.lv” vai “Facebook” profilā “AtbalstiMazoBiznesu”. Iniciatīva “Atbalsti mazo biznesu!” jau ceturto gadu sniedz iespēju Latvijas kartē atrast gandrīz vienu desmito daļu aktīvo uzņēmumu atrašanās vietu, kā arī piedāvātos produktus un pakalpojumus.

Šogad īpašs uzsvars ir mijiedarbība ar pašvaldībām. Par tradīciju kļuvusi pašvaldību aktīva iesaistīšanās iniciatīvā “Atbalsti mazo biznesu!”, un, tuvojoties Mazā biznesa dienai, tiek rīkoti īpaši pasākumi, semināri, gadatirgi vietējā biznesa atbalstīšanai un godināšanai. Pirmo reizi sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju iniciatīvas organizētāji un atbalstītāji veido indeksu “Investīcijām draudzīgākā pašvaldība”, kas balstīsies uz pašvaldību pašnovērtējumu, aktivitāti uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras veidošanā un pašvaldību teritorijā esošo uzņēmumu finanšu un ekonomiskajiem rādītājiem.

Saistītās tēmas: Mazā Biznesa DienaMazie Uzņēmumi

youtube icon
Abonēt youtube