No šodienas līdz 27.novembrim arī Rīgā notiks Eiropas atkritumu samazināšanas nedēļas aktivitātes, ziņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone. Eiropas atkritumu samazināšanas nedēļas mērķis ir vairot iedzīvotāju izpratni par resursu un atkritumu ilgtspējīgu apsaimniekošanu. VARAM aicina šajā nedēļā iesaistīties iedzīvotājus, uzņēmējus, izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas, publisko un privāto sektoru.

Šīs nedēļas tēma ir izlietotā iepakojuma samazināšana. Tā ir cieši saistīta arī ar pērnā gadā Eiropas Komisijas iniciētajām izmaiņām normatīvajā regulējumā saistībā ar vieglās plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņa samazināšanu.

Šīs nedēļas laikā iesaistītie dalībnieki tiek mudināti īstenot pasākumus, kas atbilst 3R konceptam (no angļu valodas) – samazini (“reduce”), lieto atkārtoti (“reuse”) un pārstrādā (“recycle”).

Nedēļas laikā visā Eiropas Savienībā tiek organizētas informatīvas un izglītojošas kampaņas, veicināta uzņēmumu un sabiedrības iesaiste resursu patēriņa samazināšanas aktivitātēs un īstenotas produktu atkārtotas izmantošanas aktivitātes. Plašāka informācija par labās prakses piemēriem izlietotā iepakojuma samazināšanai pieejama tīmekļa vietnē “www.ewwr.eu“.

Eiropas atkritumu samazināšanas nedēļa novembra nogalē noris jau kopš 2009.gada. Latvija tajā piedalās otro gadu.

 


Foto: ewwr.eu

Saistītās tēmas: atkritumu samazināšanas nedēļaVARAM

youtube icon
Abonēt youtube