ASV prezidenta amatā ievēlētā Donalda Trampa atbalstītāji kafejnīcu tīklā “Starbucks” un sociālajos tīklos uzsākuši akciju sava kandidāta atbalstam, šādi reaģējot uz tīmekļa video, kurā kāds Trampa atbalstītājs peļ “Starbucks” darbinieci par balto diskrimināciju.

Trampa atbalstītāji tiek mudināti “Starbucks” kafejnīcās pasūtīt kafiju un teikt, ka viņu vārds ir Tramps. Tādējādi kafejnīcu darbinieki būšot spiesti saukt vārdu “Tramps” ik reizi, kad akcijas dalībnieki būs jāaicina saņemt pagatavotos dzērienus.

“Dodieties uz “Starbucks” un sakiet viņiem, ka jūsu vārds ir Tramps. Ja viņi atsakās, uzfilmējiet video,” tviterī mudina “operācijas #TrumpCup” aktīvists @bakedalaska.

Kā laikrakstam “Miami Herald” pastāstīja sākotnējā video varonis, “Starbucks” darbiniece afroamerikāniete atteikusies viņu apkalpot, jo viņš ir baltais un Trampa atbalstītājs. Viņš tajā saskatījis rasu un politisko diskrimināciju.

Tiesa gan, kāds cits incidenta liecinieks skaidrojis, ka video varoni sadusmojis, ka viņa kafija pārāk ilgi gatavota.

Daži akcijas dalībnieki apgalvo, ka “Starbucks” darbinieki atsakās rakstīt vārdu “Tramps” uz viņu dzērienu krūzēm. Viņi uzskata, ka tādējādi tiek pārkāptas viņu tiesības.

 


Foto: twitter

Saistītās tēmas: StarbucksTrumpCup

youtube icon
Abonēt youtube