Pēdējo gadu laikā aktualizējies jautājums par to, ko īsti nozīmē skaistums un kāds izskatās skaists augums. Šis jautājums nomāc teju katru pusaudzi, kura, balstoties uz to, ko pasniedz sociālie mediji, cenšas iekļauties šajos skaistuma standartos.

Vissliktākais šajā laikmetā ir tas, ka mums nepārtraukti ir iespēja sevi salīdzināt ar citiem, kas nereti mūs noved pie dažādiem kompleksiem un tā, ka sevi vairs nemaz nemīlam, jo neizskatāmies vai nejūtamies tā, kā mums to pasniedz sabiedrība.

Tomēr visa pamatā ir mīlestība pret sevi. Svarīgi ir saprast, ka mēs katra esam skaista tāda, kāda esam. Esam lieliskas un skaistas, neatkarīgi no svara, matu krāsas, garuma vai mūsu personīgajiem uzskatiem. Tas, nu lūk, jāpatur prātā.

Protams, būs dienas, kad šķitīs, ka viss ir slikti un gribēsies, kaut spogulis vispār neko nespētu parādīt, tomēr tās būs tikai pāris dienas. Un kas ir pāris dienas, salīdzinājumā ar visu mūsu mūžu?

1. Melo sev tik ilgi, kamēr tā kļūst par patiesību!

Melot sev pašai šķiet patiesi dumja ideja, tomēr ar laiku, tu tiem sāc noticēt. Ik dienas, kaut arī tam netici, paskaties spogulī un saki sev, ka esi skaista. Saki, ka jūties labi, domā gaišas un pozitīvas domas. Viss nenotiek vienas dienas laikā. Taču pēc vairākām dienām, nedēļām vai mēnešiem jutīsi, ka ikreiz atkārtojot šos maģiskos vārdus, tie patiesi sāks skanēt kā patiesība, tu tiem būsi noticējusi, un galvojam, tu tā arī jutīsies – skaista! Izsaki sev komplimentus, slavē sevi!

2. Tu pati sev esi savs lielākais ienaidnieks.

Varam garantēt, ka tas, kas tevi nomāc un padara nedrošu, nav redzams, kad uz tevi skatās. Iespējams, ikreiz, kad palūkojies uz kādu meiteni un nodomā, ka vēlies tādu pašu augumu, kāda cita atkal skatās uz tevi un domā tieši to pašu. Būsim atklāti, mēs mēdzam uzskatīt, ka mūsu ķermenī ir neskaitāmi daudz lietu, kuras vajadzētu mainīt, tomēr tā šķiet vienīgi mums pašām, citi šīs, mūsuprāt, neglītās ķermeņa lietas, nepamana. Mēs pašas sevi noskaņojam, pašas izdomājam problēmas un defektus.

Neviens nav ideāls un nekad nebūs. 🙂

3. Izmanto pati savu ķermeni, lai smeltos pašpārliecinātību!

Ja vēlies, piemēram, atkal svērt tikpat, cik vidusskolas laikos, iespējams, vēlies iegūt izteiktākas formas… aiziet! Motivācijai izmanto savas vecās fotogrāfijas, smelies no tām iedvesmu un pašpārliecinātību. Atceries, tu esi skaista vienmēr. Apskati sevi spogulī un atrodi piecas lietas, kuras tev sevī patīk. Uzslavē sevi, kad tev bijusi lielisko matu diena. Stāsti sev, ka esi lieliska, lai arī kāda būtu, un uzslavē sevi par to, ka esi gatava kaut ko mainīt, ka esi gatava strādāt.

4. Iedrošini citus.

Atceries, ka tu neesi vienīgā, kura jūtas nedroša par savu ķermeni un izskatu. Arī citas mēdz sevi salīdzināt un vēlēties, kaut izskatītos labāk, citādāk. Atceries to un iedrošini arī cilvēkus sev apkārt. Tu ne tikai uzlabosi tiem noskaņojumu, bet arī sev. Citiem tu sevi parādīsi kā pašpārliecinātu sievieti un tici mums, tu tāda arī jutīsies.

5. Dod sev iespēju atvilkt elpu.

Ar laiku sapratīsi, ka nepārtraukta dzīšanās pakaļ kaut kādiem standartiem ilgtermiņā tevi nedarīs laimīgu. Dzīvē ir daudz labāku lietu, kurām tērēt savu enerģiju un laiku, nevis gozēties spoguļa priekšā ar ideālu vēdera presi. Mīli sevi, tu to esi pelnījusi.

Un atceries, ir atšķirība starp tiekšanos uz veselīgu, laimīgu ķermeni un ķermeņa mainīšanu ne tajā veselīgākajā veidā. Savas diētas izvēlies apdomīgi, nemoki sevi, bet gan mīli un lolo. Un atceries, tu esi skaista tāda, kāda esi – galvenais mīli sevi un dod sev to labāko!

 

Saistītās tēmas: sievieteskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube