Var šķist muļķīgi runāt par Ziemassvētkos uzēsto svaru, kad vēl neesam līdz galam atguvušies no Latvijas dzimšanas dienas svinībām un Adventes laikam nemaz vēl nesākoties. Tomēr pētījumi liecina, ka cilvēki svaru sāk uzņemt jau no oktobra beigām un līdz jaunajam gadam viss kļuvis teju vai nekontrolējams. 

Dietologi skaidro, ka šis ir laiks, kurā mēs ikviens sev dodam atlaides, aizbildinoties, ka tuvojoties pavasarim, būsim tikuši jau no šī “svētkos uzkrātā” svara vaļā.

Taču, ja nevēlies gaidīt līdz Lieldienām, kad nokusīs liekie kilogrami, tad par to jāsāk domāt jau tagad. Šeit būs 3 nozīmīgi padomi, kā samazināt šo iespējamo svara pieaugumu, neliedzot sev gardu maltīti.

1. Ieplāno savas “krāpšanās dienas”. Ieplāno dienu, kurā ļausi vaļu savām vēlmēm. Ja zini, ka satikšanās ar draugiem un lielisku maltīšu baudīšana plānota, piemēram, otrdienā, tad vismaz nedēļu līdz tam kontrolē savu ēdienkarti un vēlmes, lai bez sirdsapziņas pārmetumiem varētu “mesties virsū” gardiem kēksiem un šokolādēm.

2. Vienmēr iesvīsti pirms kārtīgas maltītes. Ja zini, ka plānotas nopietnas svētku vakariņas, tad pirms tam kārtīgi izsvīsti sporta zālē.

3. Māci sevi. Par katru apēsto našķi izpildi 100 pietupienus. To vari izdarīt vai nu vienā piegājienā, vai visas dienas garumā, tomēr atceries, katrs našķis – 100 vingrinājumi. Tādā veidā iemācīsies uzņemties atbildību par to, ko sniedz ķermenim.

Saistītās tēmas: liekais svarspadomiZiemassvētki

youtube icon
Abonēt youtube