Cik  bieži jūs mazgājat kafijas krūzi? Katru reizi pēc dzeršanas? Pārsteigums – zinātnieki uzskata, ka tā ir lieka laika tērēšana.

Cilvēki nezin kāpēc uzskata, ka verdošs ūdens iznīcina visus mikrobus. It kā karstumā tie nevarētu eksistēt.

Tomēr patiesība slēpjas tajā, ka krūzi labāk vispār nemazgāt. Tas izrādās ir higiēniskāk, nekā mazgāt to pēc katras dzeršanas.

Tomēr ir jāzina un jāatceras divi šādas rīcības noteikumi:

Pirmais – krūzi varat izmantot tikai jūs. Nekādas dalīšanās, nekādas garšošanas.

Otrais – ja jūs vairāk par 7 dienām nemazgājat krūzi, no kuras dzērāt šķidrumu ar saldo krējumu, pienu vai cukuru, tajā pilnīgi noteikti parādīsies kaut kāda dzīvība. Tādos gadījumos krūze jāmazgā pēc iespējas ātrāk.

Tomēr citos gadījumos var neuztraukties: ar jūsu veselību viss būs normāli. Lielākā baktēriju daļa krūzēs parādās no to īpašniekiem un tās vāji pāriet uz cilvēkiem.  Pat, ja jūs dzersiet tēju saaukstēšanās laikā, saslimt ar to atkal ir praktiski neiespējams. Lielākā vīrusu daļa, kas pamet cilvēka organismu, ilgi nedzīvo.

Netīrā krūze var būt pat higiēniskāka, nekā tīra.

 

Daudzi no mums velta ļoti maz uzmanības mazgājošās lupatas tīrībai. Bet, kā izrādās, tā ir viena no netīrākajām lietām dzīvoklī vai ofisā.

Ja jums nepatīk dzert no netīrās krūzes un arī trauku sūklītim jūs vairs neuzticaties, tad izdariet tā – pirms mazgāt traukus, ielieciet sūkli mikroviļņu krāsnī un uzsildiet, tādā veidā nedaudz dezinficējot to.

Vai arī vienkārši nemazgājiet krūzi. Tas ir normāli.

 


Avots

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: kafijaKrūze

youtube icon
Abonēt youtube