Lieliski, cepti kartupeļi ar nedaudz asu un kraukšķīgu garšu, kas liks novērtēt kartupeļu tik dažādās garšas. Kartupeļi tiek cepti cepeškrāsnī viens virs otra, nevis skaisti izklāti uz cepamā papīra. Šādā veidā kartupeļu tekstūra ir dažādāka – vieni būs īpaši kraukšķīgi, citi mīksti un sulīgi.

Viss ir ļoti vienkārši un varam galvot, ka lielākā daļa sastāvdaļu noteikti jau būs atrodamas tavā virtuvē.

Sastāvdaļas:

Sviests cepamās pannas ietaukošanai

1 kg iecienītie kartupeļi

1/4 glāzes olīveļļas

1 ēdamkarote itāļu garšvielas (vai pēc izvēles)

4 ķiploku galviņas (saspiestas)

sāls, pipari

1/2 glāze parmezāna siers, sarīvēts

sarkano piparu pulveris (pēc izvēles)

svaigi kapāti pētersīļi


Uzkarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Cepamajā pannā izkausē sviestu.

Nomizo kartupeļus un sagriez to daiviņās (tādos kā pusmēnesīšos). Liec tos lielākā bļodā un pārlej 2 ēdamkarotes eļļas. Apmaisi.

Bļodā uz kartupeļiem ber garšvielas, ķiplokus, 1 tējkaroti sāls, 1/2 tējkaroti melnos piparus un pusi no parmezāna siera. Pieliec arī pāris šķipsniņas sarkanos piparus asumam. Kārtīgi izmaisi, tā, lai katram kartupelim tiek garšvielas un eļļa.

Kartupeļus ar visām garšvielām ber pannā. Pārkaisi pāri pārpalikušo bļodas saturu (garšvielas) un pārber visu ar parmezāna sieru un vēl tējkaroti eļļas.

Cep 30 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns, apmaisi visu un pārber ar atlikušo sieru un eļļu. Cep vēl 25 minūtes. Pēc tam atkal kārtīgi apmaisi un pieber sāli un piparus pēc garšas.

Kad kartupeļi izcepušies, liec tos traukā, pārlej ar pannā esošo eļļu un dekorē ar pētersīļiem. Pasniedz siltus.

Lai labi garšo! 🙂

Avots

Saistītās tēmas: kartupeļikulinārijareceptesiers

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube