Zinātne pierādījusi, ka sieviešu smadzenes ir daudz sarežģītākas, nekā vīriešu, kas nozīmē, ka tām nepieciešams vairāk miega, nekā vīriešiem.

Sievietes nepilnvērtīgs miegs noved pie augsta psiholoģiskā stresa, pastiprināta jūtīguma, depresijas un iespējamā dusmām. Vīriešiem šādas izjūtas netiek saistītas ar miega trūkumu.

Viena no galvenajām miega funkcijām ir atslābināt un nomierināt smadzenes, ļaujot tām miega laikā atjaunoties un atpūsties. Dziļa miega laikā tā smadzeņu daļa, kas atbild par atmiņu, valodu un tā tālāk, burtiski atslēdzas un ieslīgst reģenerācijas režīmā.

Jo vairāk smadzenes tu izmanto savā ikdienas darbā, jo ilgākam jābūt reģenerācijas procesam – tas nozīmē, ka nepieciešams vairāk miega.

Sievietes atšķirībā no vīriešiem, vienlaicīgi ir spējīgas darīt vairākus darbus, tas nozīmē, ka tiek vairāk izmantotas smadzenes. Un tieši tādēļ svarīgs ir miegs. 

Jāteic, ka arī tiem vīriešiem, kuriem ikdienā jāpieņem nopietni lēmumi un daudz jādomā, arī nepieciešams vairāk miega, kā citiem vīriešiem, tomēr ne tik daudz, cik sievietēm.

Zinātnieki to skaidro ar to, ka sieviešu smadzenes strādā daudz sarežģītāk. Vidēji sievietēm nepieciešams par 20 minūtēm ilgāks miegs, nekā vīriešiem un noteikti vismaz 8 stundas.

Saistītās tēmas: miegssievietesvīrieši

youtube icon
Abonēt youtube