Izvēloties diētiskos ēdienus pusdienās un vakariņās mēs, protams, plānojam notievēt. Tomēr Luiziānas Universitātes pētījumi ziņo – ja runa ir par svara zaudēšanu, ir ļoti svarīgi ne tikai sekot tam, ko ēd, bet arī tam, kad to dari. Visi mēs no galvas zinām dietologu mantru: “Pēc 18.00 ēst nedrīkst.” Bet kā ir ar brokastīm un pusdienām?

Pētījumi parādīja: optimālais brokastu laiks – no 7.11 līdz 8.00 rītā, pusdienas – starp 12.38 līdz 13.00, bet vakariņu laiks – 18.14 – 18.45.

Svara korekcijas process 84% ir atkarīgs no sabalansētas diētas kopumā, un 76% tas ir atkarīgs no brokastīm kā vissvarīgākā dienas uztura avota, kas palīdz samazināt patērēto kaloriju daudzumu dienas laikā. Un, protams, lai saglabātu slaidāku ķermeni, nevajadzētu ieturēt vakariņas pārāk vēlu. Mēs visi vakaros esam mazāk aktīvi, tāpēc apēstais daudzums pārstrādājas lēnāk.  Turklāt, ja neietur vismaz vienu no maltītēm – pazeminās notievēšanas procesa kvalitāte.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: dietatievēšanauzturs

youtube icon
Abonēt youtube