Šonedēļ Juglas apkaimē SIA “Rīgas ūdens” veic ūdensvadu skalošanu ar gaiss-ūdens metodi. Šis ir apjomīgās skalošanas programmas turpmākais posms, līdz šim jau izskaloti maģistrālie ūdensvadi Baltezera, Remberģu un Zaķumuižas apkaimē. Šie darbi ietilpst sistemātiskajā Rīgas ūdensvadu skalošanas programmā, kas turpināsies līdz 2020. gadam un aptvers visu galvaspilsētu. To realizējot, uzlabosies ūdens kvalitāte un līdz minimumam tiks samazinātas ūdens uzduļķošanās iespējas. “Rīgas ūdens” klientiem jārēķinās, ka skalošanas darbu laikā ir iespējamas ūdens spiediena maiņas un īslaicīgs uzduļķojums, bet šobrīd Juglā – arī īslaicīgi ūdensapgādes pārtraukumi. Brauktuvju segums minēto darbu laikā netiks bojāts.

Ūdensvadu skalošanu veic vācu uzņēmums “Hammann”. Tā izmantotā tehnoloģija paredz ar ūdens un gaisa maisījuma palīdzību no ūdensvada sieniņām notītŗīt nogulsnes, kas tur uzkrājušās daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma, tā saucamā rūsainā ūdens, draudus. Šī tehnoloģija darbojas ar impulsa metodi – tiek radīti hidrauliski triecieni, ar kuru palīdzību tiek noņemts cauruļvadu aplikums. Šī metode ir saudzīga pret tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām.

“Rīgas ūdens” kopumā apkalpo ap 1500 kilometru ūdensvada. Iesākumā tiks skaloti maģistrālie vadi un tīkli Daugavas labajā krastā.

Saistītās tēmas: JuglaŪdens Skalošana

youtube icon
Abonēt youtube