Kāds francūzis no miruša radinieka mantotā mājā atradis tajā paslēptas zelta monētas un lietņus miljoniem eiro vērtībā.

Jaunais īpašnieks lielajā mājā atradis daudzas paslēptuves, kurās bija tūkstošiem monētu un lietņu, kas kopā svēra 100 kilogramus.

“Tur bija 5000 zelta gabali, divi 12 kilogramus smagi lietņi un 37 viena kilograma lietņi,” aģentūrai AFP pastāstīja vietējais izsoļu rīkotājs Nikolā Fīrforts.

Viņš apmeklējis māju, lai novērtētu jaunā īpašnieka pārdošanai izliktās mēbeles. Pēc viņa teiktā, 3,5 miljonus vērtās bagātības bijušas “ārkārtīgi labi paslēptas”.

“Tās bija zem mēbelēm, zem veļas kaudzēm, vannasistabā… visur,” sacīja Fīrforts.

Jaunais īpašnieks zeltu atradis tikai pēc tam, kad sācis pārvietot mēbeles. Vispirms viņš atrada zem mēbeles pieskrūvētu skārda kasti ar monētām. No turienes pēdas vedušas uz viskija kasti un citām paslēptuvēm, līdz viņš atradis 12 kilogramus smagos zelta lietņus.

Zelts bija pirkts 50. un 60.gados. Vēlāk mirušā radinieka mājā atrasti visi zelta sertifikāti. Zelts jau pārdots Francijā un ārvalstīs.

Tomēr lielākie ieguvēji ir nodokļu iekasētāji. Zelta atradējam ir ne tikai jāsamaksā 45% mantojuma nodoklis, bet arī trīs gadi jāmaksā nenomaksātie nodokļi par zeltu, jo mirušais radinieks nebija deklarējis savas bagātības.

 


Foto: publicdomainpictures

Saistītās tēmas: Mantojumszelts

youtube icon
Abonēt youtube