Apnikuši ierastie spageti makaroni ar Boloņas mērci? Piedāvājam iespēju vienā apvienot divus patiesi gardus un iemīļotus ēdienus.

Spageti makaroni ar tomātiem un īpaši lielām gaļas bumbiņām garšos ikvienam un spēs piepildīt punci ilgam laikam. 🙂 Un recepte ir bezgala vienkārša.

Sastāvdaļas gaļas bumbiņām (kotletītēm):

  • 3 baltmaizes šķēles  (bez garozas)
  • 2/3 glāze auksta ūdens
  • 600-700 g cūkgaļas (vai liellopa gaļa – pēc vēlmēm)
  • 1/4 glāze sarīvēta siera
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote malto piparu
  • 1 liela ola
  • 3/4 glāza miltu
  • augu eļļa

Sastāvdaļas mērcei:

  • 1 vidējs gaišais sīpols, sakapāts
  • 4 ķiploku galviņas
  • gandrīz 1 kg sakapāti tomāti bundžiņā
  • 2 lauru lapas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes bazilika (smalki sakapāts)

Papildus nepieciešami apmēram 500 g spageti makaroni.


Kā pagatavot gaļas bumbiņas:

1. Mazos gabaliņos sadali baltmaizi un sajauc ar 2/3 glāzi ūdens, un noliec malā uz 5 minūtēm, pēc tam ar dakšu saspaidi maizi.

2. Lielā bļodā sajauc malto gaļu, sieru, saspiestus ķiplokus, sāli, piparus un olu. Iejauc maizi un visu kārtīgi samīci kopā (iesakām to darīt ar rokām). 🙂

3. Tagad no gatavās gaļas masas izveido neliela izmēra gaļas bumbiņas. Apbārsti ar miltiem un liec uzkarsētā pannā cepties. Neaizmirsti eļļu. Kad gaļas bumbiņas kļuvušas skaisti brūnas, noņem no pannas un noliec malā. Neuztraucies, ja atdzisīs.

4. Tajā paša pannā gatavosim mērci. Pievieno vēl nedaudz eļļas, ja nepieciešams. Ieber sakapātos sīpolus un sautē līdz tie kļūst zeltaini un mīksti. Pievieno ķiplokus (saspiestus) un maisi apmēram 2 minūtes.

5. Kad sīpoli ar ķiplokiem sacepušies, pievieno tomātus un divas lauru lapas. Vāri tik ilgi, līdz viss sāk vārīties.

6. Pievieno vārošajai tomātu, sīpolu masai gaļas bumbiņas un uz vieglas uguns vāri vēl 30 minūtes. Ik pa laikam apmaisot gaļas bumbiņas. Kad viss ir gandrīz gatavs, pievieno svaigi kapātu baziliku, sāli un piparus pēc garšas.

7. Tagad uzvāri spageti makaronus pēc norādītās instrukcijas uz iepakojuma.

8. Nokās makaronus un ļauj tiem mirkli nožūt. Tad katlā ar makaroniem lej tomātu un gaļas bumbiņu masu. Viegli apmaisi, lai uz makaroniem tiek mērce.

9. Pasniedz siltus un pārkaisi ar svaigi rīvētu parmezana sieru.

Lai labi garšo! 🙂

Avots: natachaskitchen.com

Saistītās tēmas: kotletesMakaronireceptetomāti

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube