Banku drošība un darbības ātrums ir vieni no pamata nosacījumiem veiksmīgai biznesa videi mūsdienās. IBM nācis klajā ar paziņojumu par jaunu pakalpojumu finanšu nozarei, lai tā vēl ātrāk varētu sniegt pakalpojumus.

Pēc tūlītējā samaksas tīkla ieviešanas klientu darījumi tiks veikti dažās sekundēs, paātrinot piekļuvi naudas līdzekļiem. Kad tas būs iespējams, IBM Financial Transaction Manager (FTM) atbalstīs arī globālas maksājumu iniciatīvas, tādas kā The Clearing House Amerikas Savienotajās Valstīs un The Pan-European Instant Payment Scheme Eiropā.

Šis solis uz tūlītējo maksājumu attīstību pierāda, ka bankas un finanšu tehnoloģijas pašlaik ir ceļā, lai kļūtu par kognitīvajām bankām. Viena no šo banku īpašībām ir spēja veikt ātrākus un drošākus maksājumus, krāpšanas un finanšu noziegumu atklāšana.

Kopā ar IBM drošajiem maksājumiem Financial Transaction Manager jaunā versija palīdzēs ar lielāku precizitāti un efektivitāti analizēt datus un atklās krāpnieciskus darījumus īstajā laikā. Ar šo metodi jau laikus būs iespējams pamanīt un novērst iespējamos draudus.

IBM arī nāca klajā ar jaunu piedāvājumu un servisu, kas atbalstīs gaidāmo Eiropas maksājumu pakalpojumu direktīvu Nr. 2 (PSD2), kurai būs ievērojama ietekme banku industrijā. Balstoties uz direktīvu, Eiropas bankām būs jānodrošina plašāka pieeja klientu datiem un maksājumu apstrādes sistēmām trešās puses pakalpojumu sniedzējiem, kas var būt gan tradicionālās bankas, gan lietotņu veidotāji, gan tirgotāji.

Domājot par lietotņu veidotājiem, jauns PSD2 API sandbox ir izveidots uz IBM mākoņa, tādējādi ļaujot izmēģināt jaunas idejas, netērējot laiku un līdzekļus. IBM publicē arī jaunus PSD2 ieviešanas paraugsaskarnes (API) , tādā veidā lietotņu veidotājiem dodot iespēju pamata informāciju saņemt jau gatavu, projektējot jaunās lietotnes.

“Lai bankas nezaudētu savu vērtību, tām jābūt gatavām pielāgoties tā, kā ir ērti klientam, saskaņojoties ar ierīcēm un sistēmām, ko tie izmanto,” skaidro Likhit Wagle, Global Industry General Manager IBM Banking and Financial Services. “Ar šo paziņojumu IBM palīdz finanšu institūcijām sagatavoties jaunākajām inovācijām mobilo pakalpojumu jomā, vienlaikus saglabājot drošību un klientu konfidencialitāti.”

 

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: IBMnaudaPārskaitīšana

youtube icon
Abonēt youtube