Absolūtais vairākums jeb 80% interneta lietotāju gribētu slēgt savus kontus sociālajos tīklos, taču no tā viņus attur bailes zaudēt saikni ar draugiem un vērtīgas atmiņas, liecina kiberdrošības uzņēmuma “Kaspersky Lab” lietotāju tiešsaistes aptauja vairākās pasaules valstīs.

Vairums jeb 62% lietotāju domā, ka pēc aiziešanas no sociālajiem tīkliem būs jāaizmirst par saskarsmi ar draugiem, bet 21% respondentu baidās, ka, pametot “Facebook”, “Instagram” un citas platformas, viņi uz visiem laikiem zaudēs vērtīgas personīgās datnes, piemēram, fotogrāfijas.

Tajā pašā laikā vairāk nekā trešdaļa jeb 39% lietotāju atzina, ka sociālie tīkli ir viņu laika izniekošana.

“Nevienam nav jābūt atkarīgam no kādiem pakalpojumiem, katram pašam ir jāvar brīvi rīkoties ar saviem personīgajiem datiem. Tieši tāpēc “Kaspersky Lab” radās doma izstrādāt jaunu risinājumu, kas palīdzēs pieņemt lēmumus par sociālo tīklu izmantošanu vai aiziešanu no tiem bez bailēm zaudēt kādus vērtīgus datus vai iespējas,” sacīja “Kaspersky Lab” sociālo mediju virziena vadītājs Jevgeņijs Čerešņevs.

Lietotnei, kuru patlaban izstrādā “Kaspersky Lab”, ir piešķirts sākotnējais nosaukums “FFForget”. Tā ļaus veidot un glabāt visa personīgā satura (fotogrāfiju, videoklipu, ierakstu, piezīmju par atrašanās vietu un citas informācijas) no profila sociālajos tīklos rezerves kopijas. Datu drošību un aizsardzību garantēs iebūvētā šifrēšana. Tādējādi lietotāji varēs nebaidīties zaudēt svarīgu savas digitālās dzīves daļu, ja tiek slēgti konti sociālajos tīklos.

“FFForget” izlaišana ir plānota 2017.gadā, taču interesenti jau tagad var reģistrēties tīmekļa vietnē “ffforget.me”, lai uzreiz pēc risinājuma izlaišanas pirmie notestētu tā beta versiju.

“Kaspersky Lab” tiešsaistes aptaujā piedalījās 4831 respondents. Anketā bija ietverti astoņi jautājumi, kas bija pārtulkoti deviņās valodās: angļu, spāņu, portugāļu, franču, itāļu, vācu, krievu, japāņu un turku.

Saistītās tēmas: internetsKasperskyLabSociālie tīkli

youtube icon
Abonēt youtube