Šodien, 25. novembrī, jau piekto gadu pēc kārtas Rīgas centrā pie leģendārā “Laimas” pulksteņa atklāts “Laimas” namiņš, kura darbības mērķis ir ar sabiedrības atbalstu piepildīt vairāk nekā 1 100 Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu un mazo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas pacientu lolotos sapņus par sen gaidītām Ziemassvētku dāvanām.

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, pirmo bērnu veidoto kartīti no “Laimas” namiņa brīnumu egles šodien izvēlējās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone. Šogad Vējoņu ģimene piepildīs sešu bērnu Ziemassvētku vēlēšanās audžu ģimenei no Līgatnes novada.

“Man ir patiess prieks maģisko Ziemassvētku gaidīšanas laiku aizsākt ar šo sirsnīgo labdarības projektu, kas ar sabiedrības nedalītu atbalstu izstaro un gādā gaišākus svētkus bērniem no Latvijas maznodrošinātajām ģimenēm un Bērnu klīnikās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas. Aicinu ikvienu piedalīties un atbalstīt šo akciju, iedomājoties un sajūtot to siltumu, kādu izstaro bērna prieks pie svētku egles, saņemot sen gaidīto dāvanu,” savās sajūtās dalās Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Namiņa atklāšanas pasākumā piedalījās arī Vilciņu ģimene no Daugavpils rajona, Kalupes pagasta, kuru pagājušajā gadā “Laimas” namiņa projekta ietvaros Ziemassvētkos sveica Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone, piepildot ģimenes svētku vēlēšanos un sagādājot sen lolotās dāvanas bērnu talantu attīstīšanai.

Ikgadēji tieši ar “Laimas” namiņa atklāšanu sākas gada nogales svētku gaidas, kurās arī zīmols “Laima” iedzīvina svētku brīnumu, turpinot šo sirsnīgo tradīciju un uzburot gaišākus un siltākus svētkus Latvijas maznodrošinātajām daudzbērnu ģimenēm un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas mazajiem pacientiem. Šogad, atzīmējot namiņa piekto jubileju, mēs vēlamies iepriecināt vēl vairāk bērnu, ienesot svētku brīnumu viņu mājās,”skaidro “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Trešo gadu pēc kārtas “Laimas” namiņa projektā iesaistās arī Bērnu slimnīcas fonds, lai iepriecinātu un piepildītu Ziemassvētku brīnumu 35 Onkoloģijas nodaļas mazajiem pacientiem, kuriem svētkus nāksies pavadīt slimnīcā.

“Laimas” namiņā līdz pat 2017. gada 2. janvārim, no plkst. 12.00 līdz 21.00, izņemot svētku dienas, mīļi gaidīts ir ikviens Latvijas iedzīvotājs un viesis, lai no namiņa brīnumu egles izvēlētos vienu kartiņu un, sarūpējot dāvanu, piepildītu to bērnu kvēlākos sapņus par sen lolotām dāvanām, kuru ģimenes šajos svētkos pašas to nevar atļauties.“Laimas” namiņš pie “Laimas” pulksteņa šogad tiek atvērts piekto gadu pēc kārtas, un kopā kopš 2012. gada tajā ir piepildīti vairāk nekā 2 500 bērnu sapņi Ziemassvētkos.


Saistītās tēmas: Daudzbērnu ĢimeneslabdarībaLaimavecrīga

youtube icon
Abonēt youtube