Latgalei ir visas iespējas stabilai un ilgtspējīgai attīstībai, šodien Rēzeknē notiekošajā forumā “Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana” uzsvēris vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Kā aģentūru BNS informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, atklājot Latvijas simtgadei un Latgales kongresam veltīto projekta pasākuma ciklu, ministrs uzsvēris, ka ir izveidota Latgales speciālā ekonomiskā zona ar īpaši labvēlīgiem nosacījumiem, lai piesaistītu ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai, kā arī darbvietu radīšanai.

Ministrs arī paudis, ka patlaban samazinās resursi, kas agrāk nodrošināja progresu visā pasaulē. Ministra ieskatā daba ir viens no Latgales resursiem, tāpēc, gudri un lietderīgi izmantojot vietējās vērtības, ir iespējams sasniegt kopējo mērķi – dzīvot uz ilgtspējīgas attīstības principiem veidotā sabiedrībā.

Latgales speciālās ekonomiskās zonas robežas noteiks tās pašvaldības, kuras veidos speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi. Tajā darbosies uzņēmēji, kuri varēs saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustamā īpašu nodokļa atlaidi 80% apmērā no aprēķinātās nodokļu summas.

Uzturoties Rēzeknē, Gerhards piedalījies arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Lāzertehnoloģiju laboratorijas atklāšanā.

Saistītās tēmas: attīstībaKaspars GerhardsLatgale

youtube icon
Abonēt youtube