Sestdien, 26.novembrī, Doma laukumā sāks darboties ikgadējais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš. Vairāk nekā simts tradicionālu amatu meistaru, zemnieku un mūsdienīgu dizaina izstrādājumu tirgotāju un plaša bezmaksas kultūras programma visai ģimenei priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus līdz pat 8.janvārim.

Ik dienas Doma laukumu ietīs gardu smaržu mākonis, kas liecinās gan par tādām tradicionālām garšām kā piparkūkas, karstvīns un šķovēti kāposti ar desiņām, gan dažādiem citvalstu gardumiem, un tirgotāji piedāvās plašu un oriģinālu dāvanu un suvenīru izvēli.

Paši mazākie tirdziņa apmeklētāji katru nedēļas nogali un svētku dienās varēs satikt visu gadu gaidīto Ziemassvētku vecīti, bet pirmdienās, otrdienās un trešdienās bez maksas doties izbraucienā ar Bērnu karuseli. Ik dienas varēs sastapt aitiņas un trušus un Kaķu nama iemītniekus, kuri tirdziņā meklēs jaunas mājas. Brīvdienās un svētku dienās – arī poniju.

Plašo un daudzveidīgo Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa kultūras programmu 2.decembrī ieskandinās DJ Toms Grēviņš. Bezmaksas kultūras programmai un tirdziņa jaunumiem var sekot līdzi mājas lapā www.vzt.lv.

Pirmajā Adventē – svinīgā tirdziņa atklāšana un Rīgas galvenās eglītes iedegšana

Svētdien, Pirmajā Adventē, pulksten 17.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iedegs svētku egli un tirdziņa saimnieks un SIA “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš” valdes priekšsēdētājs Andris Kreislers svinīgi atklās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu. Klātesošos ar koncertprogrammu priecēs bērnu vokālais ansamblis “Momo” un solists Andris Ērglis. Pasākuma apmeklētāji varēs dzirdēt arī muzikālā uzveduma “Ziemassvētku vecīša cimdiņš” dziesmas Samantas Tīnas un Ata Auzāna sniegumā. Koncertuzveduma teicējs būs Jānis Skanis.

Saistītās tēmas: TirdziņiZiemassvētki

youtube icon
Abonēt youtube