Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, kas šomēnes paziņoja par aiziešanu no Ukrainas Odesas apgabala gubernatora amata un nodomu dibināt šai valstī jaunu partiju, svētdien aicināja rīkot Augstākās Radas pirmstermiņa vēlēšanas.

Uzrunājot aptuveni 2000 atbalstītājus mītiņā, kas Kijevas centrā bija sarīkots ar devīzi “Šīs Radas pēdējā ziema”, viņš kritizēja pašreizējo parlamentu par neizpildītiem solījumiem.

“Šī Rada neieklausās nedz savā tautā, nedz starptautiskajās institūcijās. Pat tie nedaudzie, kuri saprot, cik kritisks ir šis mirklis, nespēj izkustināt šo Radu no nāves punkta. “Mēs gribam, lai esošās likumdošanas ietvaros tiktu izsludinātas pirmstermiņa vēlēšanas. Mēs gribam, lai tiek mainīta likumdošana, paverot iespēju nākamajā parlamentā iekļūt svaigām asinīm,” izteicāes Saakašvili.

“Viņi nozaguši visu, kam vien tikuši klāt,” viņš paziņoja. “Viņi baidās no manis, jo es zinu, kā sagraut viņu kāršu namiņus. Viņi baidās no manis, jo es neklusēju.”

Mītiņa dalībnieki vēcināja Ukrainas, Gruzijas un Eiropas Savienības karogus un skandēja “Slava Ukrainai!” un “Mihail! Mihail!” un pēc pasākuma mierīgi izklīda.

Kārtējās parlamenta vēlēšanas Ukrainā paredzētas 2019.gadā. Pašreizējo Augstākās Radas sasaukumu kontrolē prezidenta Petro Porošenko un premjerministra Volodimira Groismana pārstāvētās partijas, tikmēr parlamentā pārstāvētie populisti un nacionālisti varētu atbalstīt Saakašvili.

 


Foto: facebook/SaakashviliMikheil

Saistītās tēmas: SaakašviliUkraina

youtube icon
Abonēt youtube