Tā kā šobrīd aktualizējusies veselīga ēšana un tas, ka neskaitāmi daudziem cilvēkiem tiek atklāta glutēna nepanesamība, piedāvājam tiem, kuriem īpaši garšo šāda veida batoniņi, tos pagatavot pašiem.
Šajā batoniņā viss ir dabīgs un galvenais, ka tas nesaturēs glutēnu.
Sastāvdaļas pamatnei:
- 1 nogatavojies banāns, saspaidīts
- 1/4 glāzes brūnā rīsu sīrupa (kļavu sīrups vai agaves nektārs)
- 1 ēdamkarote nesaldināta ābolu biezeņa
- 1 ēdamkarote nerafinētas kokosriekstu eļļas (nekausēta)
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 2 glāzes bezglutēna auzu pārslu
- 1 kārtīga ēdamkarote uz augu bāzes balstīta proteīna pulvera
- 1 tējkarote kanēļa
- 1/2 tējkarote jūras sāls
Sastāvdaļas virskārtai:
- 1/2 glāze bezglutēna auzu pārslu
- 2 ēdamkarotes čia sēklu
- 2 ēdamkarotes kaņepju sēklu
- 1/4 tējkarote kanēļa
- 2 ēdamkarotes brūnā rīsu sīrupa (vai cits sīrups)
- 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
- 1 glāze svaigu melleņu
- 1/4 glāze smalcinātu mandeļu (vai citi rieksti)
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izvēlies pannu, kurā liksi batoniņus. Noklāj pannu ar pergamenta papīru (cepampapīrs) un to viegli iezied ar kokosriekstu eļļu.
Bļodā kārtīgi sajauc banānu, sīrupu, ābolu biezeni, kokosriekstu eļļu, vaniļas ekstraktu, kanēli un šķipsniņu sāls. Visu kārtīgi samaisi līdz viendabīgai masai.
Gatavo mitro mikstūru liec pannā un izlīdzini vienmērīgi pa visu pannu. Liec krāsnī un cep apmēram 10 minūtes.
Tajā pašā bļodā kārtīgi sajauc visas virskārtas sastāvdaļas. Izņem no krāsns pannu un klāj vienmērīgā kārtā virsū virskārtas masu. Vienmērīgi izlīdzini un atkal liec krāsnī uz apmēram 15 minūtēm.
Pēc tam ņem ārā no krāsns un 20 minūtes ļauj atdzist, pēc tam sagriez sevis izvēlētos batoniņu lielumos. Liec ledusskapī un baudi! 🙂