Swedbank” aicina skolas pieteikties praktiskai mācībstundu programmai “Dzīvei gatavs”.

Programma piedāvā 11.klašu skolēniem aicināt bankas darbiniekus uz matemātikas, ekonomikas, angļu valodas un informātikas stundu, kā arī klases stundu, kur līdztekus mācību programmā paredzētās tēmas apgūšanai bankas darbinieks ar praktiska uzdevuma palīdzību sniegs priekšstatu par kādu konkrētu profesiju, kurā attiecīgās zināšanas tiek izmantotas.

Bankā informē, ka mācībstundas “Dzīvei gatavs” skolēniem sniegs ieskatu dažādās finanšu nozares profesijās un ļaus iejusties bankas speciālista lomā. Apgūstot šo programmu, jaunieši attīstīs 21.gadsimta kompetences, piemēram, finanšu pratību, sadarbības prasmes, komunikācijas prasmes, kritisko domāšanu, prasmi pielietot iegūtās zināšanas citā kontekstā.

Ekonomikā skolēniem ir iespēja iejusties bankas kredītkomitejas speciālistu lomās, apgūstot tematu par aizņēmumu veidiem un izzinot kreditēšanas procesa principus, kā arī noskaidrojot, vai un kā aizņēmējs var ietekmēt finansēšanas nosacījumus. Matemātikas stundas laikā skolēni iejūtas bankas vērtspapīru brokera lomā, lai apgūtu tematu par statistikas elementiem un gūtu ieskatu par akciju tirdzniecību biržās. Informātikā skolēni apgūst tematu par drošību, veicot pirkumus internetā. Angļu valodā skolēni, iejūtoties karjeras konsultanta lomā, apgūst tematu par nākotnes darba tirgu. Savukārt klases stundā, iejūtoties personīgo finanšu konsultanta lomā, skolēni apgūst tematu par sava budžeta plānošanu un uzkrājumu veidošanu.

Stundu plāni izstrādāti kopā ar “Iespējamās misijas” skolotājiem.

Saistītās tēmas: ProgrammaskolasSwedbank

youtube icon
Abonēt youtube