Šodien, 29.novembrī, daudzfunkcionālā tirdzniecības centra “Akropole” projekts ir sasniedzis tā nākamo attīstības posmu un Maskavas ielā 257 ir uzsākti pirmie būvniecības sagatavošanas darbi, kuri sākotnēji ietvers arī pāļu dzīšanas darbus un, kurus īstenos būvuzņēmums “Skonto Būve”. Drīzumā tiks informēts arī par turpmāko projekta attīstības gaitu, turpmākajiem būvdarbiem un to izpildītājiem.

“Pēc nopietnā projektēšanas un plānošanas darba, kura laikā centāmies daudzfunkcionālā tirdzniecības centra “Akropole” projektu pielāgot visu vajadzībām, mēs priecājamies paziņot par šo nozīmīgo soli tā attīstībā. Esam pārliecināti, ka pēc veikala atvēršanas, “Akropole” būs ieguvums kā pilsētas iedzīvotājiem, tā arī viesiem. Būtiska projekta attīstīšanas plāna daļa ir apkārtējās vides uzlabošana. Tāpat, veidojot jauno iepirkšanās centru, koncentrējamies uz jaunākās paaudzes piedāvājuma ieviešanu, kas piedāvās mūsu klientiem atrast plašu piedāvājuma klāstu vienuviet. Šāda pieeja būs unikāla Latvijas mazumtirdzniecības nozarē. Šobrīd tiek cītīgi strādāts ne tikai pie tā, lai “Akropole” apvienotu vispopulārākos pasaules un Latvijas zīmolus, bet arī tiek pievērsta īpaša uzmanība izklaides iespējām – daudzfunkcionālajā tirdzniecības centrā būs slidotava, iespēja apmeklēt kino, spēlēt boulingu, ieturēt maltīti dažādos restorānos un pavadīt laiku ar ģimeni plašajā bērnu izklaides zonā. Būtiski piebilst, ka tirdzniecības centrā ikviens varēs sajust Kuzņecova porcelāna fabrikas garu, jo, iedvesmojoties no vecās fabrikas ēkas, iekšpusē tiks veidota “vecpilsētas” zona, tajā izvietojot seno ķieģeļu ēku reprodukcijas,” par projektu stāsta tirdzniecības centra “Akropole” komunikācijas konsultants Ralfs Vīlands.

2016.gada 13.septembrī Rīgas pilsētas Būvvalde apstiprināja tehniskā projekta izmaiņas. Sākotnējais tehniskais projekts tika saskaņots 2015.gadā, tomēr, lai tiktu realizētas vispārdomātākās daudzfunkcionālā tirdzniecības centra projekta ieceres un risinājumi, tika veikti vairāki uzlabojumi tehniskā projekta sākotnējā variantā.

Ar mērķi “Akropoli” radīt par ilgtspējīgu un videi draudzīgu daudzfunkcionālo tirdzniecības centru, kas apmeklētājiem sniedz visas nepieciešamās ērtības (piemēram, nodrošinot vieglu piekļuvi un komfortu cilvēkiem ar kustību traucējumiem), celtniecība noritēs saskaņā ar BREEAM* sertifikācijas un kvalitātes kritērijiem. “Akropole” būs pirmais daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs Latvijā, kas būvēts atbilstoši šiem kvalitātes kritērijiem.

Daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs “Akropole” (kopējā ēkas platība būs ap 98000 m2, no kuriem aptuveni 9000 m2 aizņems augstas klases biroju telpas) būs jauna veida daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs, kas nodrošinās ne tikai jauna līmeņa iepirkšanos, bet arī mūsdienīgākās izklaides iespējas.

*BREEAM ir pasaules vadošā ēku vides novērtēšanas metodoloģija, kura Eiropā ēku sertificēšanā tiek izmantota 85 procentos gadījumu. BREEAM sertifikātus saņēmušajām ēkām ir zemākas ēkas lietošanas izmaksas, augstāka vērtība, kvalitatīvāki iekštelpu risinājumi, labvēlīgāka ietekme uz apkārtējo vidi un zemāks resursu patēriņš. Projektu izvērtēšanu veic neatkarīgi, licencēti eksperti.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: AkropoleTirdzniecības Centrs

youtube icon
Abonēt youtube