Nacionālais veselības dienests (NVD) e-veselības sistēmas lietošanas sākumposmā aicina ārstniecības personas izmantot arī drukātās e-receptes, aģentūru BNS informēja NVD.

Ārstniecības personas, kuras ir noslēgušas e-veselības lietošanas līgumus un sākušas sistēmas izmantošanu, pēc e-receptes izrakstīšanas ir aicinātas to izdrukāt uz līdz šim izmantotās recepšu veidlapas un izsniegt tās pacientam. Kā norāda NVD, tādējādi pacientam tiks nodrošināts, ka sistēmas lietošanas sākumā, kamēr aptiekas pakāpeniski pievienojas e-veselības lietotāju lokam, viņam izrakstītos medikamentus izsniegs jebkurā aptiekā, arī tajās, kuras vēl nav sākušas sistēmas lietošanu.

Lai izvairītos no sarežģījumiem, iegādājoties e-receptes medikamentus aptiekā, NVD aicina pacientus e-receptes izrakstīšanas laikā lūgt ārstniecības personai izsniegt arī e-receptes izdruku uz receptes veidlapas.

Ņemot vērā, ka e-veselības brīvprātīgās lietošanas termiņš ir pagarināts līdz nākamā gada 1.septembrim, NVD turpinās sistēmas pilnveidošanu un papildināšanu ar jauniem pakalpojumiem, kā arī turpinās uzlabot gan sistēmas ātrdarbību, gan lietošanas ērtumu. Tāpēc ir jārēķinās ar īslaicīgiem sistēmas darbības pārtraukumiem, tāpēc šādos gadījumos e-receptes izdrukas uzrādīšana aptiekā nodrošinās pacientam iespējas saņemt nepieciešamos medikamentus.

BNS jau ziņoja, ka valdība vakar līdz nākamā gada 1.septembrim pagarināja termiņu, līdz kuram personas var izsniegt pacientiem gan ar roku rakstītas papīra receptes, gan izrakstīt e-receptes E-veselības sistēmā.

Savukārt no 2017.gada 1.septembra obligāta e-recepšu izrakstīšana attieksies uz valsts kompensējamiem medikamentiem. Tāpat no 2017.gada 1.septembra ārstniecības iestādēm būs pienākums e-veselības sistēmā ievadīt arī citu medicīnisko informāciju – nosūtījumu ambulatora/stacionāra pakalpojuma saņemšanai, pārskatu par ambulatorā pacienta izmeklēšanu/ārstēšanu, izrakstu-epikrīzi, radioloģiskā izmeklējuma aprakstu.

Saistītās tēmas: e-recepteveselība

youtube icon
Abonēt youtube