Ja tev garšo kartupeļi, un esi ar mieru tos ēst dienu no dienas vai arī vēlies no tiem pagatavot ko īpašu un nebijušu, tad šis būs tieši tev.
Tev būs vajadzīgas vien pāris sastāvdaļas un mazliet pacietības.
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes nesālīta sviesta, izkausēts
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- aptuveni 2 kg kartupeļu, nomizoti
- 4 šķēlēs sagriezti sīpoli
- rupjais sāls
- 1/2 līdz 1 tējkarote sarkano piparu
- 8 zariņi timiāna
- bekons pēc izvēles
Uzkarsē krāsni līdz apmēram 180 grādu temperatūrai. Nelielā bļodā sajauc olīveļļu ar sviestu. Pēc tam ar šo mikstūru iezied pannu, kurā cepsi kartupeļus.
Ar asu nazi vai mandolīnu sagriez kartupeļus plānās šķēlēs. Apkaisi šķēles ar sāli, pipariem un izmaisi eļļas masā, tad kārto pannā. Cep apmēram stundu.
Kamēr cepas kartupeļi, pannā uzcep bekona gabaliņus.
Kad kartupeļi kādu laiku jau cepušies, pievieno timiāna zariņus un bekonu un cep vēl 30 minūtes vai tik ilgi, kamēr kartupeļi kļuvuši kraukšķīgi, bet ne apdeguši.
Ja vēlies, pārber ar sieru. 🙂