Partijas “Saskaņa” frakcija Saeimā, balsojot par nākamā gada valsts budžetu, neatbalstīja nevienu no likumprojektiem vai priekšlikumiem, kuri var radīt neatgriezeniski postošas sekas kādai no cilvēku grupām vai valstij kopumā.

Šādu frakcijas neatbalstītu priekšlikumu vidū ir ierosinājums atteikties no mikrouzņēmumu nodokļa, kas kalpoja kā atbalsta punkts nelieliem uzņēmumiem ar mainīgiem ienākumiem. Tāpat netika atbalstīts ierosinājums bez pārejas perioda pasliktināt bezdarbnieku situāciju, nosakot garāku termiņu, kāds jānostrādā cilvēkam, lai viņš varētu saņemt bezdarbnieka pabalstu.

“Saskaņas” frakcija arī bija pret budžetā iestrādāto, ar pašu budžetu nesaistīto normu, kas ļauj pedagogus Latvijas skolās šķirot “lojālajos” un “nelojālajos” pēc neatrunātiem, neskaidriem kritērijiem, paredzot pedagogu atlaišanu, faktiski balstoties uz subjektīvu kāda cilvēka viedokli. Turklāt šie Izglītības likuma grozījumi pārkāpj vairākus Latvijas Satversmes pantus.

“Saskaņas” neatbalstīto priekšlikumu vidū ir arī grozījumi Augstskolu likumā, kas paredz veidot absolventu reģistru, paredzot ievākt datus par augstskolas absolvējušo studentu tālākām gaitām, darba vietu, tās atbilstību iegūtajai izglītībai un citiem privātiem datiem.

Budžetā iestrādāti arī slēpti augstāki nodokļi, minimālās sociālās iemaksas un virkne citu izmaiņu, kas rezultēsies ar tālāku iedzīvotāju nabadzības palielināšanos un neveicinās valsts izaugsmi.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BudžetsSaskaņa

youtube icon
Abonēt youtube