Dažiem sausas un zvīņainas lūpas ir visa gada garumā, tomēr citi ar to cīnās vien gada aukstajā periodā. Sasprēgājušas, dehidratētas un zvīņainas lūpas ir viena no neērtākajām, un atzīsimies, sāpīgākajām lietām, kas mums uzglūn ziemā.

Viens no vislabākajiem veidiem, kā risināt šo problēmu ir regulārs pīlings, kas palīdzēs atbrīvoties no atmirušās ādas, padarot lūpas maigas un gludas.

1. Viens no labākajiem dabīgajiem veidiem, kā atbrīvoties no zvīņainās ādas, ir vazelīns un maiga zobu birstīte. Noklāj lūpas ar vazelīnu un, izmantojot zobu birstīti, masē lūpas apļveida kustībām. Pēc tam noslaukiet lieko vazelīnu.
Tā kā zobu birste ir abrazīva, bet vazelīns mitrinošs, kopējais rezultāts būs gludas un maigas lūpas. Izmanto šo triku pāris reizes dienā, līdz pilnībā esi atbrīvojusies no sausās ādas uz lūpām.

2. Vēl viens lielisks veids ir izmantojot kokosriekstu eļļu un kādu maigu dvielīti. Iemasē kokosriekstu eļļu lūpās un ar dvielīti apļveida kustībām turpini masēt lūpas. Tādā veidā tiks noskrubētas lūpas, un eļļa tās mitrinās. Ja tev nav pieejama kokosriekstu eļļa, droši vari izmantot jebkuru citu extra virgin olīveļļu vai rapšu eļļu.

3. Trešais triks ir izmantot medu un brūno cukuru. Paņem rokās nelielu daudzumu medus un pieber tam brūnos cukura graudiņus. Rokās izmaisi šo mikstūru un ar pirkstu galiem klāj uz lūpām. Iemasē to lūpās un ar siltu ūdeni noskalo. Pēc tam uzsmērē barojošu balzāmu.

Padomi:

1. Nelaizi lūpas, domājot, ka tā tās mitrināsi. Tieši pretēji, tā lūpas iespējams sausināt vēl vairāk.

2. Pirms klāj uz lūpām mitrinošu un barojošu balzāmu, noskalo tās ar vēsu ūdeni.

3. Veikalā nopērkamu balzāmu vietā vari izmantot mandeļu vai kokosriekstu eļļu. Izvairies no produktiem, kuriem klāt ir smaržvielas. Meklē pēc iespējas dabīgāku!

 

Saistītās tēmas: sausas lūpassievieteskaistumsziema

youtube icon
Abonēt youtube