Latviešu tauta pēc 2017. gada valsts budžeta pieņemšanas ir sākusi sacelties pret saviem kalpiem – sociālajos tīklos un ne tikai tiek pieprasīta Saeimas atsaukšana. Parakstīšanās jau ir sākusies, taču ir nepieciešams ikviena balstiesīgā paraksts, lai tautas ierosinājums izdotos – kopumā jāsavāc 155224 cilvēku paraksti.

Tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir balstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Parakstīt šo ierosinājumu vēlētāji var pašvaldību dzīvesvietu deklarēšanas vietās, bāriņtiesās, kuras veic notariālas darbības, novados pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītājiem, pie zvērinātiem notāriem un internetā – portālā www.latvija.lv. Parakstīties par šo vēlētāju iniciatīvu iespējams līdz 2017. gada 6. novembrim.

Ja esi viens no tiem, kurš vēlas parakstīties internetā, taču īsti nezini vai arī neesi pārliecināts, kā to izdarīt, tad seko līdzi instrukcijai un mēs tev parādīsim, cik tas patiesībā ir vienkārši:

1. Solis – Ieej Šeit un autorizējies portālā ar savu internetbanku.

2. Solis – Ieklikšķini ar bultu tukšajā lauciņā, tādā veidā apstiprinot, ka esi iepazinies ar portāla informāciju.

3. Solis – Logā, kas parādīsies, būs redzama iniciatīva par Saeimas atlaišanu. Tev jānospiež norādītais lauks “Parakstīties par iniciatīvu”.

4. Solis – Izvēlies, vai tu gribi, ka informācija par veikto parakstu parādās tavā profilā un nospied attiecīgo lauciņu.

5. Solis – Nospied laukumu “Iesniegt parakstu”.

Tas ir arī viss! Ja tu jau esi parakstījies par šo iniciatīvu un vēlies, lai tavi apkārtējie cilvēki uzzina par šo iespēju, tad dalies ar šo rakstu, lai arī citi šo redzētu.

Saistītās tēmas: parakstipolitikaSaeimaSaeimas atsaukšana

youtube icon
Abonēt youtube