Lai tā kārtīgi pakustinātu smadzenes, nav obligāti jāreizina desmitskaitļu cipari galvā. Dažreiz ir pilnīgi pietiekoši ar vienu  bildi,  turklāt ar tādu, kurā arī var atrast atbildi.

RitaKafija.lv piedāvā salikt visus puzles gabaliņus un atrisināt mīklu tūlīt.

Karstajā vasaras dienā inspektors Varnike nolēma nedaudz pasauļoties upes krastmalā. Pēkšņi viņš sadzirdēja sievietes raudienu:
– Kas par lietu? Kas noticis? – jautāja viņš raudošai dāmai. – Lūdzu nomierinieties un pastāstiet visu pēc kārtas.

– Jums viegli teikt, – caur asarām izteicās sieviete. – Jūs pat iedomāties nevarat, cik dārga man ir šī rokassprādze. Es nāku uz šejieni katru dienu. Šodien es noņēmu rokassprādzi, lai iesauļotu roku, noliku to uz grāmatas un netīšām aizsnaudos. Pamodos, bet rokassprādzes nav.

Inspektors Varnike iegrima dziļās pārdomās: uz smiltīm ap dvieli nav redzami citi nospiedumi, izņemot cietušās. Secinājumā, nozagt rokassprādzi varēja kāds no pludmales apmeklētājiem, kuri tagad stāv inspektoram apkārt. Inspektors apskatījās un saprata, kurš varēja to izdarīt.

Tu vari?

Vēlies uzzināt atbildi?

Aizsniegties līdz rokassprādzei, neatstājot savu pēdu nospiedumus uz smiltīm varēja tikai cilvēks ar makšķeri. Tieši viņš trāpīja aizdomu lokā pirmais.


Avots 

Saistītās tēmas: Mīkla

youtube icon
Abonēt youtube