Mēs visi zinām, kas notiek, ka regulāri netiek mazgātas grima otas: tās sevī uzkrāj milzīgu daudzumu kā grima, tā netīrumu. Tomēr par ķemmēm mēs aizmirstam vēl vairāk, nekā par grima otām un būsim atklāti, viss ir tikpat slikti.

Kā jau visi skaistumkopšanas rīki, jo vairāk un biežāk tos lieto, jo netīrāki tie kļūst, īpaši, ja tiek izmantoti dažādi veidošanas līdzekļi. Un netīru ķemmi padara ne tikai mati, kas izkrīt, vai produkti, kas tajā uzkrājas, bet arī putekļi, atmirusī āda un eļļas. Viss, kas uzkrājas ķemmē, ir lieliskas mājas baktērijām un dažādām sēnītēm, kas rada infekcijas risku.

Neskaitot to, ka ķemmē veidojas baktērijas, netīra ķemme īsti vairs nepilda savas funkcijas. Ar katru netīras ķemmes vilcienu caur matiem, tu uz tiem atkal klāj netīrumu kārtu, kā rezultātā mati ātri vien kļūst taukaini un netīri.

Savas ķemmes mērc siltā ūdenī ar maigu šampūnu un kārtīgi (bez skarbām kustībām) notīri ķemmes sariņus un tās pamatni. Ja ķemme ir pufīga, pēc mazgāšanas kārtīgi no tās izkrati ūdeni, lai tas nesastāvas un nesāk nepatīkami ost. Pēc mazgāšanas ķemmēm ļauj izžūt dabiskā ceļā.

Saistītās tēmas: matu ķemmematu sukaskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube