Viens no būtiskākajiem digitālā laikmeta izaicinājumiem ir izglītība – lai sagatavotu modernam biznesam piemērotus jauniešus, jau sākumskolā jādod pienācīgas zināšanas, lai jaunieši būtu konkurētspējīgi, šodien Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotās konferences “Sabiedrības izaicinājumi digitālajā laikmetā” atklāšanā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

“Pirmie soļi jau sperti, bet vēl daudz kas jādara, jādomā, kā veidot saikni starp zinātni un biznesu. IKT ir tā nozare, kas pārējām iet pa priekšu, tā ir viedā nozare, kas veidos pamatus viedajai valstij. Skolās jau sasniegts zināms progress eksaktajās zinātnēs, mēs jau maināmies, lai gan tehnoloģijas pagaidām vēl attīstās ātrāk,” sacīja Vējonis.

Viņš norādīja, ka jau otro gadu skolēni 1.klasē apgūst datoriku un šo pārmaiņu rezultāti iepriecina – tas stiprina skolēnu digitālās prasmes un stiprina loģisko domāšanu. Moderno tehnoloģiju izmantošana ir jāveicina arī tālākos izglītības posmos, sacīja prezidents.

Vējonis uzsvēra, ka Latvijas skolēni jau tagad izcīna augstus rezultātus starptautiskajās olimpiādēs un tas ir liels zinošo Latvijas pedagogu nopelns.

“Darba tirgū bez digitālajām prasmēm iekļauties nav iespējams, jo bez tām nav iespējams sekot līdzi straujajam dzīves ritumam,” piebilda Vējonis.

Saistītās tēmas: izglītībaLaikmetsVējonis

youtube icon
Abonēt youtube