Atsaucoties uz “Neatkarīgā Rīta Avīze” sniegto informāciju, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir pātraucis publiskot lielāko nodokļu parādnieku sarakstu.

“Atsaucoties uz to, ka Latvijas Republikas normatīvajos aktos nav ietverta prasība apkopot un publiskot nodokļu maksātāju sarakstu, kurā norādīti nodokļu maksātāji, kas valstij parādā lielas nodokļos nesamaksātas summas, no 2016. gada novembra dati šādā dalījumā netiks publiskoti,” teikts VID mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Septembra sākumā 100 lielāko nodokļu parādnieku parāds valsts budžetam bija 293,732 miljoni eiro, kas ir par 0,2% vairāk nekā mēnesi iepriekš. Tostarp vairāk nekā divu miljonu eiro parāds valsts budžetam bija 30 personām, kas ir par divām personām mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis 1. septembrī bija mobilo telefonu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Tendem Neman“, kura parāds bija 43,742 miljoni eiro. “Tendem Neman” vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Nikolajs Siniagins. Atbilstoši VID lēmumam kompānijas saimnieciskā darbība šogad februārī apturēta. 2014. gadā “Tendem Neman” apgrozījums bija 38,865 miljoni eiro, bet peļņa – 222,2 tūkstoši eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. Savukārt 2015. gada finanšu rezultātus kompānija nav iesniegusi.

Saistītās tēmas: nodokļiParādniekiVID

youtube icon
Abonēt youtube