Ja esi ātru un vienkāršu, bet noteikti gardu vakariņu piekritējs un dievini lasi, šis ir tev!

Nekā sarežģīta, vien pāris mājās noteikti atrodamas sastāvdaļas un laša fileja. Kā mēdz teiks Mārtiņš Rītiņš: “Ja mājās nekā nav, paņemiet no ledusskapja laša fileju.” 🙂

Sastāvdaļas:

  • 400 grami laša filejas (divās daļās)
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu lapu, smalcinātas
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa kajēnas piparu
  • 1 tējkarote svaigi spiestas citronu sulas
  • 3 šķipsniņas melnu malto piparu
  • citronu šķēlītes

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Sajauc vienmērīgā masā izkausēto sviestu, saspiestus ķiplokus, pētersīļus, sāli, kajēnas piparus, citronu sulu un melnos piparus.

Liec lasi uz cepamā papīra, kas uzlikts izvēlētajā pannā. Ķiploku un sviesta mikstūru klāj uz laša filejas. Kārtīgi iezied filejas virspusi un sānus.

Liec krāsnī uz apmēram 12 minūtēm. Ņem ārā un pasniedz nekavējoties, dekorē ar citronu šķēlītēm.

Avots

Saistītās tēmas: laša filejalasisrecepteVienkārši

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube