Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ir guvis panākumus uzņēmējdarbībā, ātri sapratīs atbildību, kas saistīta ar valsts galvas amatu, svētdien pārraidītā televīzijas intervijā sacījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

“Tramps bija komersants un bija uzņēmējs. Šodien viņš jau ir valsts darbinieks, valsts galva Amerikas Savienotajās Valstīs – vienā no vadošajām pasaules ekonomikām, vadošā militārā lielvarā. Un, tā kā viņš ir spējis gūt panākumus biznesā, tas liecina par to, ka viņš ir gudrs cilvēks,” teica Putins intervijā telekanālam NTV, atbildot uz jautājumu, vai ir iespējams atrast kopīgu valodu ar Trampu – biznesmeni, kurš valsti uztver kā uzņēmumu.

“Ja viņš ir gudrs cilvēks, tas nozīmē, ka diezgan ātri sapratīs citu atbildības līmeni. Mēs vadāmies no tā, ka viņš rīkosies tieši no šādām pozīcijām,” uzsvēra Putins.

Jau ziņots, ka Republikāņu partijas kandidāts Tramps uzvarēja 8.novembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās. Valsts galvas amatā viņš stāsies 20.janvārī.

Tramps ir atzinīgi izteicies par Putinu kā līderi un paudis cerību, ka ASV būs “spēcīgas un ilgstošas attiecības ar Krieviju”. Putins ceturtdien ikgadējā runā parlamentā par valsts stāvokli par attiecībām ar ASV sacīja, ka  “ir svarīgi normalizēt un sākt attīstīt divpusējās attiecības uz līdztiesīgiem un savstarpēji izdevīgiem pamatiem”.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: PutinsTramps

youtube icon
Abonēt youtube