Kā izrādās, tās lietas, kas mums šķiet pievilcīgas citos, arī savā ziņā nosaka zinātnes likumi. Un, skatoties no zinātniskā skatu punkta, šīs lietas gribas uzzināt teju katram, un katrs esam ieintriģēts tajā.

Arī “Business Insider” bija visai ziņkārīgi un vēlējās noskaidrot, kuras, saskaņā ar zinātnieku izpētīto, ir tās īpašības, kas mūs padara nepievilcīgus citu acīs.

1. Nekādas humora izjūtas

Ja tiek jautāts par to, kādas īpašības vēlas redzēt savā otrajā pusītē, tad noteikti viena no top 5 vispopulārākajām būs humora izjūta. Nesenie pētījumi liecina, ka tieši humora izjūtas trūkums cilvēku padara nepievilcīgu un neinteresantu citu acīs.

2. Miega trūkums

Miega trūkums jau tā ir īpaši nepatīkama lieta, tomēr tā trūkums mūs padara pavisam nepievilcīgus citu acīs. Kā izrādās, mūsu izskatā atspoguļojas mūsu miega kvalitāte un pētījumi, kuros tika novēroti divu veidu cilvēki – vieni, kas ik dienas kārtīgi izgulējās un tie, kuri gulēja vien 2-3 stundas vai negulēja vispār. Tie, kuri bija kārtīgi izgulējušies, šķita bezgala pievilcīgi, bet tie, kas bija neizgulējušies, šķita nesaistoši un nepatīkami. Tātad, ja vēlies kādam iepatikties – izgulies!

3. Slinkums

Saskaņā ar vairākiem pētījumiem, kas publicēti “Evolution and Human Behavior“, tādas īpašības, kā izpalīdzība un spēja ieguldīt, tiek vērtētas ļoti augstu un cilvēku padara ļoti pievilcīgu. Pētījumi rāda, ka pat, ja cilvēks šķiet bezgala patīkams un pievilcīgs, visu sabojā cilvēka slinkums. Tas viņa vērtējumu grauj un beigu beigās padara nepievilcīgu.

 

Saistītās tēmas: attiecībasĪpašībaspievilcība

youtube icon
Abonēt youtube