Sarkanvīna baudīšanai ir daudz lielisku plusu, bet ir arī kāds mīnuss – galvassāpes. Vai esi pamanījusi, ka neilgi pēc tam, kad esi iztukšojusi otro sarkanvīna glāzi, tevi sāk nomākt galvassāpes? 

Kā izrādās, tā ir visai bieža parādība, kuru, kā skaidro ārsti, ir iespējams novērst. Tam, ka pēc vīna baudīšanas piemeklē galvassāpes, ir neskaitāmi iemesli, tomēr ir pāris lietas, kuras ņemt vērā, lai no tā izvairītos.

Speciālisti iesaka pirms vīna baudīšanas uzņemt antihistamīnu (tādu, kurš nepadara miegainu). Pētījumi liecina, ka brīdī, kad ķermenī nonāk vīns, tanīns, kas ir tā saturā, veicina serotonīna veidošanos smadzenēs, radot galvassāpes (īpaši, ja mokies ar migrēnu). Viena antihistamīna deva tieši pirms glāzes vīna, palīdzēs saglabāt serotonīna līmeni nemainīgu.

Nomaini pret baltvīnu. Ja neesi strikta sarkanvīna cienītāja, tad tā nomaiņa pret baltvīnu var mazināt iespējamību, ka tevi skars galvassāpes. Tanīns galvenokārt atrodams vīnogu sēklās un mizā, un tā kā to baltvīna ražošanā neizmanto, tanīns baltvīnā nebūs atrodams, līdz ar to serotonīna līmenis netiks izmainīts. Ja tomēr esi īsta sarkanvīnu fane, noderīgi būs to uz mirkli nomainīt pret ko vieglāku, piemēram, Pinot Noir.

Uzņem papildus šķidrumu. Šis padoms, iespējams, nav nekas jauns, tomēr nereti par to aizmirstam. Ja ik reiz, kad baudi vīnu, izjūti galvassāpes, iespējams, uzņem pārlieku maz ūdens. Alkohols, tā teikt, sausina organismu, tas nozīmē, ka tā uzņemšanas laikā daudz pastiprinātāk jādzer ūdens. Pēc katra vīna malka iemalko arī ūdeni līdzsvaram. 🙂

Saistītās tēmas: galvassāpespadomiveselībavīns

youtube icon
Abonēt youtube