Kā izrādās, tām gadiem ilgi zudušajām un pieliekamajā skapī aizmirstajām garšvielām visdrīzāk ir notecējis termiņš.
Tajā laikā, kad biji aizņemta, tīrot ledusskapi un ik dienas atjaunojot tā saturu ar svaigiem produktiem, tavs pieliekamā skapja saturs, kurā glabā garšvielas, visdrīzāk noveco pa dienām.
Saskaņā ar uztura speciālisti Kārenu Peidžu (“The Flavot Bible“), garšvielas jāmaina ik pēc 12 mēnešiem. Tas nozīmē, ka tava lielā bundža ar kanēli vai kardamonu pēc gada ilgas lietošanas būs jānomaina pret svaigu.
Maltas garšvielas savas īpašības zaudē ātrāk nekā veselas garšvielas. Tas nozīmē, ka vislabākais veids, kā panākt, ka garšvielas turamas skapī ilgāk, ir iegādāties tās līdz galam neapstrādātas. Piemēram, melnos piparus. Nepērc jau maltus, bet samal pati.
Jā, pēc gada ilgas stāvēšanas garšvielas neko sliktu tev nenodarīs, tomēr tās būs zaudējušas savu garšu. Jaunas un svaigas garšvielas ir aromātiskas un dod nepieciešamo garšu, tās ir spēcīgākas. Tādēļ, ja neesi pārāk aizmāršīga, atjauno savu garšvielu plauktu reizi gadā un baudi izcilas garšas! 🙂