Pat pašam lielākajam darbaholiķim pienāk laiks, kad jāuzņem spēki un kalorijas produktīvākam darba turpinājumam – savādāk nekā! Kad urkšķēšana vēderā kļūst skaļāka par kolēģa runu, bet galvā lidinās domas tikai par gardu maltīti – ir laiks atmest visiem darbiem ar roku un ielikt mutē gardu pusdienu piedāvājuma kumosiņu. Savukārt kumosiņa gabaliņš ir atkarīgs no tā, kurā valsī dzīvo darbinieks. Visiem skaidrs, ka katrā pasaules daļā eksistē savas kulinārās tradīcijas, jo īpaši darba laika pārtraukumā.

Tad nu, lūk, iepazīsimies ar kādām pusdienām  mielojas darbinieki citās valstīts.

 

Francija

https://www.instagram.com/p/BE7s8LNCtGq/

Pēc likuma darba devējiem Francijā jākompensē 80% no pusdienu cenas. Te ir pieņemts izsniegt pusdienu čekus, kuru summa ir ne mazāka par 5 eiro un ar ko darbinieks var aiziet uz kafejnīcu, lai ieturētu maltīti.  Parasti pusdienas sastāv no pamatēdiena, siera, deserta un dzēriena.

 

Ķīna

https://www.instagram.com/p/BJc1UkVAZMz/

Kādreiz Ķīnas ofisa darbinieki gādāja sev ēdienu no mājām, tomēr pēdējā laikā kompānijas sākušas to aizliegt: pārsvarā visiem Ķīnas ēdieniem ir specifiska smaka. Ap katru ofisa centru atrodas daudz kafejnīcu un bistro, kur var nogaršot daudz un dažādus ēdienus. Parasti ofisa darbinieka ēdienkartē ietilpst zupa vai salāti, obligāti pamatēdiens ar rīsiem, kā arī kafija vai tēja ar kaut kādu našķi.

 

ASV

https://www.instagram.com/p/BNPzkrTgICQ/

Amerikā laiks ir nauda, tādēļ ofisa darbinieki bieži vien ēd pie darba galda, atnesot kaut ko līdzi no mājām. Parasti tas ir sendvičs, čipsi un kaut kāda limonāde.

 

Vācija

https://www.instagram.com/p/6dE82tR4gE/

Praktiski katrā vācu kompānijā ir sava ēstuve vai virtuve, kur var uzsildīt ēdienu un paēst. Kā arī ir izplatīti pusdienu čeki tāpat kā Francijā. Vācu ofisa darbinieki pusdienās ēd pamatēdienu ar piedevām, saldumus un jogurtus. Pusdienu pārtraukums parasti ilgst pusstundu.

 

Japāna

https://www.instagram.com/p/BNSqvtgjoUx/

Pats izplatītākais pusdienu variants Japānā ir bento – glīti salikts ēdiens kastītē. Pārsteidzoši, ka viņiem nav žēl ēst šādu šedevru. Katītē, protams, vienmēr var atrast rīsus, kā arī kaut kādu papildu ēdienu, salātus un augļus. Turklāt japāņi bieži vien dodas ēst uz nūdeļu kafejnīcām, kurās letes ir novietotas pretī virtuvei un var novērot, kā pavārs gatavo tavu pasūtījumu.

 

Spānija

https://www.instagram.com/p/BK_Hsa0jvxJ/

Spānijā pusdieno laika posmā no diviem līdz četriem. Kompleksās pusdienas ietur sevī zupu, salātus vai uzkodas, pamatēdiens – otrajā, kā arī deserts, saldējums vai kafija. Porcijas ir diezgan lielas, tāpēc Spānijā ir populāri tā saucamie platos combinados, kur uz viena lielā šķīvja ir gan salāti, gan piedevas, gan siltais ēdiens.

Daudzi darbinieki nes pusdienas no mājām, tomēr visbiežāk spāņiem patīk ēst lielās kompānijās un nesteidzoties. Starp citu, daudzās Spānijas pilsētās vēl joprojām praktizē siestu, un lielākā iestāžu daļa tiek skēgtas ciet līdz pieciem vakarā.

 

Brazīlija

https://www.instagram.com/p/BNVmhw6jwD6/

Brazīlijas Riodeženeiro ofisos ļoti izplatītas ir pašapkalpošanas kafejnīcas. Milzīgas bufetes ar zviedru galdu, kur ēdienu pārdod uz svara. Visbiežāk darbinieki izvēlas gaļu, rīsus un pupiņas.

 


Avots

Saistītās tēmas: Ofisa DarbiniekiPusdienas

youtube icon
Abonēt youtube