Šis ziemas laiks, kad pagalmā īsti nav ko darīt, liek mums slinkot gultā, pie neskaitāmām seriālu sērijām un baudīt svaigi ceptus pīrāgus vai citus tikpat gardus našķus. Mēs maz kustamies, daudz guļam un būtībā nedarām neko īpaši aktīvu, kas nereti noved pie svara pieauguma un arī dažādām diskomfortu veidojošām situācijām.

Nereti dienas laikā jūtam, ka mūsu vēders piepūšas teju kā peldriņķis, un šāda sajūta nebūt nav patīkama. Bet ko tad darīt, lai to novērstu?

Malko ūdeni ik mirkli, nevis ik pēc stundas lielos daudzumus. Neliels, bet konstants daudzums ūdens dienas laikā spēs ķermenī saglabāt nepieciešamo mitruma līmeni. Ja ilgi neesi dzēris ūdeni, bet pēc tam to sadzeries milzīgos daudzumus, organismam tiek dots šoks, kas noved pie vēdera uzpūšanās vai sāpēm.

Tas pats attiecas uz ēdienu. Konstants, vienmērīgs daudzums ar ēdienu būs labāks, nekā, ja būsi stundām badojusies un tad piekrāvusi pilnu šķīvi, kuru vienā rāvienā notiesā. Ik pa brīdim uzkod kādu veselīgu našķi, tas palīdzēs nodarbināt kuņģi, kas vēlāk neliks justies badā, kā rezultātā sēžoties pie vakariņu galda, izdarīsi labāku izvēli, ko ēst un ko ne.

Nekošļā, bet sūkā. Mēdz runāt, ka, ja mūs moka bada sajūta, lielisks risinājums ir košļājamā gumija. Taču tā nu gan nebūs. Košļājot gumiju, mēs visu laiku raujam vēderā gaisu, kas tam noteikti nenāk par labu. Tādēļ košļājamās gumijas vietā izvēlies sūkājamas dražejas.

Caffe Latte aizstāj ar melnu kafiju. Tā kā tā ir urīndzenoša, tā palīdzēs no organisma izskalot visu lieko. Tomēr uzmanies no tā, ko tai pievieno – nekāds piens, krēmi vai citas piedevas.

Dzērveņu sula. Zināms, ka tā ir lielisks diurētisks produkts, kas palīdzēs atbrīvoties no liekā organismā, kā arī mazinās uzpūtušos vēderu, ja plāno vilkt īpaši piegulošo kleitu.

Kusties! Jā, kustēšanās ir visa pamatā. Jo mazāk kusties, jo lielāka iespējamība, ka tevi skars dažādas problēmas. Pēc katras maltīte, ko nobaudi, pastaigājies. Ja jūti, ka vēderam kaut kas nepatīk, pastaigājies. Fiziskām aktivitātēm nav jābūt spraigām un sviedrus dzenošām. Galvenais ir kustēties, neatkarīgi, cik ātri.

Saistītās tēmas: komfortskustībasuzpūties vēdersveselība

youtube icon
Abonēt youtube