Taizemes varasiestādes vērsušās pret britu raidorganizācijas BBC vietējo nodaļu, jo tā publicējusi pretrunīgi vērtējamu jaunā Taizemes karaļa Ramas X biogrāfiju, trešdien paziņoja valstī valdošā militārā valdība.

“”BBC Thai” ir pirmais mērķis, jo tam ir birojs Taizemē un viņu saturs ir taju valodā,” aģentūrai DPA atklāja huntas pārstāvis, kas vēlējās palikt anonīms.

“Nākamais solis būs vēstules izsniegšana britu vēstniecībai Taizemē, jo [BBC] “Thai” atzars pieder aģentūrai, kas ir bāzēta Lielbritānijā,” norādīja informācijas avots, piebilstot, ka valdības izmeklēšana turpinās.

Vietējie mediji citēja BBC Dienvidaustrumāzijas reģiona korespondentu Džonatanu Hedu, kurš pavēstījis, ka BBC telpās Bangkokā otrdien ieradusies policija, bet apmeklējuma iemesls neesot atklāts.

BBC Taizemes birojs Ramas X biogrāfiju publicēja drīz pēc jaunā karaļa nākšanas pie varas ceturtdien.

Taizemē ir vieni no stingrākajiem likumiem, kas vēršas pret monarha apvainošanu. Notiesājoša sprieduma gadījumā par to var tikt piespriesti pat 15 gadi cietumā.

Neskatoties uz mediju ziņām, ka karaļa biogrāfija ir bloķēta, vēl trešdien rakstu Taizemē varēja apskatīt gan BBC interneta vietnē, gan arī raidorganizācijas lapā sociālās saziņas tīklā “Facebook”.

Sestdien varasiestādes aizturēja kādu vietējo pret huntas režīmu noskaņotu aktīvistu, kuram tika izvirzītas apsūdzības par monarha apvainošanu, jo viņš savā “Facebook” lapā bija dalījies ar BBC publicēto monarha biogrāfiju. Vēlāk aktīvists tika atbrīvots pret drošības naudu.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: BBC ThaiTaizeme

youtube icon
Abonēt youtube