Šodien plkst.16 Rīgā, 11.novembra krastmalā, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks iedegs svētku egli un atklās septīto vides objektu festivālu “Ziemassvētku egļu ceļš”,  Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Festivālā “Ziemassvētku egļu ceļš” līdz nākamā gada 8.janvārim būs apskatāmi 35 profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi.

Tāpat šonedēļ Rīgā norisināsies koncerti dievnamos – rīt garīgās mūzikas koncerts “Angelus Domini” skanēs Rīgas Domā, bet Rīgas Lutera baznīcā notiks muzikāla performance “Gaismu meklējumi”. Rīt sāksies arī festivāls “Eiropas Ziemassvētki”, kurā līdz 31.decembrim izskanēs 11 dažādi koncerti. Rīgas Svētā Pētera baznīcā sestdien, 10.decembrī, apmeklētāji aicināti uz Rīgas pilsētas senioru vokālo ansambļu koncertu “Klusais noslēpums”.

Trešās adventes svētdienā, 11.decembrī, turpināsies koncertu cikls “Adventa mūzikas svētki Rīgā”, aicinot klausītājus uz Rīgas Mateja baznīcu, kurā koncertēs Silvija Silava un Sniedze Prauliņa, un uz Rīgas Veco Svētās Ģertrūdes baznīcu, kurā uzstāsies Haralds Sīmanis. Dievnamā svētdienas vakarā būs dzirdams arī senās mūzikas koncerts “Ars Antiqua Riga. Gods Dievam augstībā”, bet 11.decembrī svētku koncerts “Ziemas ainavas” būs dzirdams Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Svētku noskaņa valdīs arī Rīgas kultūras centros. Sestdien,10.decembrī, koncerts “Svētku smaržu uzburot” notiks Kultūras centrā “Iļģuciems”, bet 11.decembrī kultūras pilī “Ziemeļblāzma” klausītājus gaidīs Rīgas gospeļkoris un instrumentālā grupa. Savukārt Kultūras centrā “Imanta” notiks koncerts “Ziemassvētku gaisma” un Rīgas Latviešu biedrībā iedzīvotāji aicināti apmeklēt koncertu “Ziemas stāsti”.

Bērni nedēļas nogalē gaidīti Kultūras centra “Ritums” filiālē, kur darbosies Ziemassvētku radošās darbnīcas apsveikumu kartīšu, rotājumu un dāvanu darināšanā, kā arī būs iespēja iet rotaļās. Spēles un rotaļas kopā ar rūķiem, kā arī kultūras programmu nedēļas nogalē piedāvās arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Līvu laukumā, Esplanādē un Kalnciema kvartālā.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: RīgaZiemassvētku egļu ceļš

youtube icon
Abonēt youtube