Jā, tetovējums noteikti ir lieta, kas savā ziņā parāda tavu nostāju, stilu un daudz runā par tevi pašu. Tas ir svarīgs lēmums, kura pieņemšanai būtu jāatvēl laiciņš, jo tomēr šī ir lieta, kuru mēs savam ķermenim pasniegsim līdz mūža beigām. 

Šeit būs vairākas lietas, kuras apsvērt, pirms dodies taisīt savu pirmo tetovējumu.

1. Tas ir uz visiem laikiem. Pašsaprotami, vai ne? Bet, ja runājam nopietni, tad tas ir pavisam, pavisam uz mūžu. Protams, tu vari ar dažādām lāzera procedūrām tikt no šī tetovējuma vaļā, tomēr tas ir ļoti dārgi, nogurdinoši un visai sāpīgi. Un būsim atklāti, nemaz tik perfekti tas tevi neatbrīvos no tetovējuma, jo pēc šīs procedūras paliks smalkas rētas. Ja vēl īsti neesi pārliecināts, vai vēlies to visu mūžu, izmēģini hennu vai kādus īslaicīgus “tetovējumu” veidus un pārliecinies, vai tev patīk un tas ir tas, ko vēlies.

2. Pārliecinies par to, ko tieši vēlies. Tetovējums patiesi ir uz mūžiem, tādēļ svarīgi apdomāt to, ko patiesi vēlies klāt uz sava ķermeņa un vai būsi gatava uz to lūkoties dienu no dienas. Protams, kāds īpaši stilīgs grafisks attēls noteikti šobrīd izskatītos satriecoši, tomēr apsver, vai tas tāpat izskatīties tavos 40, 50 vai 60 gados. Protams, nav nozīmes, tu tetovē Bārta seju no multfilmas “Simpsoni” vai kādu īpaši nozīmīgu citātu, nozīme ir tam, vai tas tev kaut ko nozīmēs un patiks arī pēc 30 gadiem.
Noteikti atrodi īstā tetovējuma fotogrāfiju un ar to dodies pie tetovētāja. Dod viņam iespēju patrenēties, ja tas ir kaut kas ļoti īpašs un detalizēts, lai tas uz tavas ādas izskatītos tieši tā, kā tu vēlies.

3. Izvēlies pareizo atrašanās vietu. Vieta, uz kuras plāno likt tetovējumu, ir teju tikpat nozīmīga, kā tas, ko plāno tetovēt. Ir ķermeņa vietas, kurās tetovēšanas process būs īpaši sāpīgs, bet citviet tas nebūs tik sāpīgi. Tāpat tev ir jāapsver tas, vai tavā darba vietā redzams tetovējums ir norma. Radošajās industrijās tetovējumi nav nekas slikts, tomēr valsts sektorā tas tā nav, tur nav pieļaujamas šādas sevis izpausmes.

4. Veic nelielu pētījumu. Atrodi vislabāko salonu ar vislabākajiem māksliniekiem. Tu noteikti nevēlies doties uz kaut kādām mīklainiem pagrīdes saloniem, uz mūžu iegūt kaut ko pilnīgi ačgārnu vai vēl sliktāk, iegūt kādu slimību. Izzini visu iespējamo par šiem saloniem, lasi atsauksmes, ieteikumus. Iztaujā draugus, kuriem jau ir tetovējumi. Noskaidro to pieredzi, dzirdi viedokļus. Pēc tam dodies uz izvēlētajiem saloniem, parunā ar tetovētājiem, noskaidro detaļas, izzini visu nepieciešamo. Labi tetovēšanas saloni būs tīri un smaržos tāpat, viss būs sterils un neliks bailēs sacelties matiņiem uz rokas.

5. Saproti, ka tas ir sāpīgi. Protams, katram šī sāpju tolerance atšķiras. Cits var izjust nelielas sāpes, kā pie daktera nododot asinis, cits iespējams raudās un jutīsies tā, it kā grasītos ģībt. Viss atkarīgs no tā, cik izturīgs esi pret sāpēm un no izvēlētās tetovējumu vietas. Pirms tam noskaidro, kuras ir sāpīgākās vietas un kur sāp mazāk.

6. Noteikti seko norādījumiem pēc tetovējuma ieguves. Ja neesi gatavs par to rūpēties pēc tam, kad tas ir ietetovēts tevī, tad labāk aizmirsti par to. Protams, tas nav tas pats, kas nopirkt suni, bet arī tetovējuma kopšanai ir savi noteikumi un režīms. Tas ir maigi jātīra, jāizmanto antibakteriālas ziepes. Kad tas ir sadzijis, tas jāturpina mitrināt ar krēmiem, kuriem nav smaržas, jāsargā no saules. Ja baidies, ka nepratīsi to darīt, ikviens profesionāls tetovētājs tev pastāstīs, kā to darīt.

7. Svarīgs ir laiks, kad to dari. Pēc tam, kad tetovējums ir uztaisīts, nav vēlams to rādīt saulei, doties peldēties utt. Šīs izpriecas tiks ierobežotas apmēram uz nedēļu. Visideālākais laiks tam ir ziema. Tev nav jārāda savas ķermeņa daļas saulei, nav jāpeldas un visādi citādi jābauda vasara. Tāpat ziemā ir mazāka iespējamība iegūt infekcijas, jo laiks nav karsts. Tāpat netaisi tetovējumu, ja gatavojies smagiem darbiem, tetovētā vieta var sāpēt un lieki staipīties, cilājot smagumus.

8. Esi gatava izmaksām. Augstas kvalitātes tetovējums noteikti nemaksās lētu naudu, ar to rēķinies.

Saistītās tēmas: padomiTetovējums

youtube icon
Abonēt youtube