Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien jau savā otrajā šīs sezonas Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā guva vārtus.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas “Penguins” vienība svētdien AHL regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pieveica Bridžportas “Sound Tigers” hokejistus.

Lai gan šī mača rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja “Sound Tigers” vienība, tieši Bļugers otrajā periodā ievadīja “Penguins” atspēlēšanos, kas noslēdzās ar četriem bezatbildes vārtiem un diezgan drošu uzvaru.

Bļugers šajā mačā veica tikai vienu metienu pa vārtiem, taču tas pats bija precīzs, bet dueli viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šī Bļugeram bija tikai otrā spēle šajā sezonā.

Latvietis tieši pirms sezonas sākuma iedzīvojās savainojumā, bet laukumā atgriezās tikai pirms pāris dienām, savukārt iepriekšējā AHL mačā viņš nemaz nepiedalījās. Bļugers martā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas “Penguins” parakstīja divu gadu sākuma līmeņa līgumu, kas spēkā stājās no šīs sezonas.

Bļugers iepriekšējā sezonā AHL regulārajā čempionātā aizvadīja desmit spēles, pie rezultativitātes punktiem netiekot un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -2. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš tikpat mačos tika pie rezultatīvas piespēles un neitrāla lietderības koeficienta.

Pirms tam četras sezonas Bļugers nospēlēja Minesotas Štata universitātes komandā “Mavericks”, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tikmēr citā svētdienas AHL mačā pie panākuma tikusi uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē “Barracuda”, kas savā laukumā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pieveica Sandjego “Gulls” hokejistus.

Jevpalovs šajā mačā veica trīs metienus pa vārtiem, bet ar rezultativitāti neatzīmējās. Hokejists šo cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā “Penguins” ar 35 punktiem 24 mačos ir Atlantijas divīzijas pirmajā vietā un pirmajā pozīcijā visā līgā, bet vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas “Crunch” vienība ar 33 punktiem 23 cīņās ir Ziemeļu divīzijas vadībā.

Savukārt “Barracuda” ar 23 punktiem 19 spēlēs atrodama Klusā okeāna divīzijas piektajā pozīcijā.

Saistītās tēmas: AmerikaBļugersHokejs

youtube icon
Abonēt youtube