Jā, pica noteikti ir viens no tiem ēdieniem, kurš garšo teju ikvienam, tomēr tās pagatavošana prasa daudz laika. Jāiemīca ideāla mīkla, jāsagriež neskaitāmie produkti, pēc tam vēl šī mīkla jāizrullē un tā tālāk.

Tieši tādēļ piedāvājam pavisam vienkāršu variantu, kā mīļos palutināt ar picu, kas garšos teju tikpat labi kā lielā, tomēr pagatavojama būs daudz ātrāk. Noteikti būs lielisks brokastu variants.

Sastāvdaļas:

  • picas mīkla (iesakām jau sagatavotu “Dobeles dzirnavnieka” picas mīklu)
  • tomātu mērce
  • siers
  • salami
  • + garšai vari likt absolūti visu pēc vēlmēm – marinēts gurķis, tomāti, ananasi utt.
  • kēksu trauks (metāla)

1. Solis: pagatavo mīklu, ļauj tai “atpūsties”. Tajā laikā sagriez visas izvēlētās sastāvdaļas un uzkarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai.

2. Solis: kad mīkla uzbriedusi un “atpūtusies”, liec to kēksu pannā plānā kārtā.

3. Solis: sāc kārtot sastāvdaļas – sāc ar sieru, tad liec tomātu mērci, pārejās sastāvdaļas, atkal pārber ar sieru un liec salami.

4. Solis: liec picas krāsnī un cep apmēram 15 minūtes vai līdz kļuvušas zeltaini brūnas. Ņem ārā no krāsns un pasniedz draugiem, ģimenei. 🙂

Avots: onelittleproject.com

 

Saistītās tēmas: kulinārijapicarecepteVienkārši

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube