Ar vien vairāk un vairāk pētījumu apliecina, ka viens no labākajiem veidiem, kā mazināt nemieru un stresu, ir ēteriskās eļļas. 

Ēteriskās eļļas ir eļļas, kas veidotas no saldi smaržojošiem augiem, piemēram, rozēm, lavandas vai jasmīna. Šīs eļļas spēj uzlabot noskaņojumu un labsajūtu dažādos veidos. Pēdējie pētījumi liecina, ka aromātiskās eļļas palīdz arī pret stresu un nemieru, nomierina prātu un uzlabo sajūtas. Kaut arī tas tevi var pārsteigt, praksē šis nav nekas jauns.

Aromterapija garīgās veselības ārstēšanā mums apkārt ir jau vairākus gadsimtus un labākais ir tas, ka šīs terapijas patiesi strādā. Vēl labāk,ja to vari darīt arī mājās, bez speciālistu klātbūtnes. Protams, ir arī pāris noteikumi: nelieto vairāk kā vien pāris pilienus un esi piesardzīga, ja blakus ir sveces. Pārējais ir vienkārši un nekaitīgi. 

Ja esi prātojusi par to, ka vēlies izmēģināt ēterisko eļļu terapiju, pastāstīsim par vispopulārākajām un kā tās pielietot.

Kā tās lietot?

Ēteriskās eļļās vari piepilināt savai vannai vai arī uzpilināt mazus pilienus savam spilvenam, pirms dodies pie miera. Tomēr, ja vēlies iegūt izcilus rezultātus, labākais veids tam ir, izmantojot ēterisko eļļu difuzoru (tas gaisā ar miglas palīdzību izdala ēteriskās eļļas). 

Kura eļļa būs vispiemērotākā man? 

Šeit būs pāris ēteriskās eļļas, kas zināmas ar savām nomierinošajām īpašībām:

1. Lavanda: tās spēcīgās nomierinošās īpašības un maigā smarža spēj atslābināt pat visnemierīgākos prātus. Lavanda tiek uzskatīta par vislabāko nomierinošo eļļu. Īstais variants, ja tiešām jūti, ka tevi pārņem panika vai stress.

2. Rozes: uzreiz aiz lavandas ar savām izcilajām ārstnieciskajām īpašībām. Ne tikai nomierina, bet arī uzmundrina. Ideāls variants, ja nepieciešams nomierināties un fokusēties uz kādu darbu. 

3. Jasmīns: tev ir daudz darāmā, bet esi pārāk nobažījusies to visu sākt? Tev jāiziet no mājas, bet tas tevi uztrauc? Ja tā, tad šī eļļa būs kā radīta tev. Tā sniedz pozitīvas sajūtas un ļauj fokusēties uz lietām, kuras noteikti jāpaveic. Lieliski uzlabo noskaņojumu, ja jāgatavojas kādam pasākumam.

4. Ciedra koks:  nomierina prātu un ārstē muskuļu spriedzi, kuru radījis nemiers. Uzlabo miega kvalitāti, kā rezultātā pamodīsies priecīga. Pāris pilienus uzpilini uz sava spilvena, pirms dodies pie miera. Ja ir problēmas ar elpošanu un aizliktu degunu, ēterisko eļļu difuzoru ieliec savā guļamistabā. Papildu labums – aizdzen vasaras insektus.

5. Sandalkoks: šī eļļa harmonizē prātu un nes garīgo skaidrību, aizdzen bailes un nomierina. Palīdz pozitīvai vizualizācijai un koncentrēšanās spējām.

Šo neskaitāmo iemeslu dēļ ir grūti atrast vispiemērotāko eļļu tieši tavām vajadzībām. Iespējamas neskaitāmas variācijas. Katra eļļa sniedz labumu, bet tikai dažas no tām mazina stresu un nemieru. 

Svarīgi, lai pati eļļas smarža tev patīk, neatkarīgi no tās dziednieciskajām īpašībām. Ja smarža neliekas patīkama, no viņas nebūs nekāda jēga. Atceries to! 

 

 

Saistītās tēmas: aromterapijaēteriskās eļļasnemiersstress

youtube icon
Abonēt youtube