Lai veicinātu nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, 2017.gadā atbalsta apmērs meža nozarei būs 237 927 eiro, paredz valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi noteikumos par valsts atbalsta piešķiršanas kārtību meža nozares attīstībai.

Valsts atbalsts meža nozares attīstībai paredz atbalstīt sabiedrības informēšanas un izglītošanas programmu un projektu īstenošanu, tostarp skolu jaunatnes izglītošanas pasākuma “Konkurss “Mūsu mazais pārgājiens”” un “Meža dienas 2017” nodrošināšanu.

Plānots arī turpmāk nodrošināt izstādi “Iepazīsties-koks!”, kuras mērķis ir pārskatāmi attēlot Latvijas meža nozari, izceļot katra posma – meža audzēšanas, aizsardzības, izstrādes, koksnes pārstrādes – sasniegumus.

Tāpat atbalsts paredzēts meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” balvu izgatavošanai un cietiem meža nozares attīstības projektiem.

Noteikumu projekts paredz arī atbalstīt zinātniskās izpētes projektus. Nākamgad finansējums plānots nacionālā meža monitoringa pasākumam “Meža kaitēkļu un slimību monitorings” un zinātniskā pētījuma “Metodikas izstrāde Bioloģiskās daudzveidības novērtēšanai Nacionālā meža monitoringa ietvaros” īstenošanai. Izpētes projekti radīs iespēju nozares politikas veidotājiem un interešu grupām pieņemt lēmumus par turpmāko meža un saistīto nozaru attīstību.

Plānots, ka valsts atbalsts meža nozares attīstībai veicinās nozares atpazīstamību, pieejamo resursu un produktu kvalitatīvu un efektīvu izmantošanu.

Izmaiņas noteikumos vēl tiks skatītas valdībā.

Saistītās tēmas: meža nozarevalsts atbalsts

youtube icon
Abonēt youtube