Latvijas iedzīvotāji, iespējams, jau ir samierinājušies ar niecīgu minimālo algu (370 eiro), ar kuru knapi var normāli nodzīvot līdz nākamā mēneša atalgojumam. Tomēr nebūsim tik skarbi pret augstāk pieņemtu lēmumu, jo  ir vēl viena lieta, kam gādīgā valdība ir piegājusi ļoti nopietni. Runa ir par sociālo bērnu pabalstu.

Lai nodrošinātu pastāvīgu atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni, par bērnu audzināšanu līdz pilngadībai vienam no vecākiem vai aizbildnim piešķir valsts pabalstu… 11 eiro apmērā.

1

(Avots)

Rodas jautājums – kā šī nauda var reāli palīdzēt vecākiem? Nopirkt ko lieku? Un pat, ja sanāk atrast kādu džemperi, kas nepārsniedz mēneša “kapitālu”, ko ar atlikušiem pāris eiro var iegādāties vēl? Piena paku, kas rītdien jau būs tukša.

Labi –  ja pat bērnam nekas nav jāpērk un kaut kādā mistiskā veidā lietas uzrodas pašas no sevis, tad nu uz bērnu dārzu un skolu  bērnam gan ir jāiet un pusdienas arī jāēd, ko speciāli sagatavo iestādes virtuvē. Vienas dienas ēdināšana bērnudārzā izmaksā vidēji 2 eiro (Rīga ir izņēmums – šogad brīvpusdienas piešķirtas visām skolām bērniem līdz 9. klasei), tad nu sanāk, ka mēnesī par viena bērniņa pusdienu izmaksu ir jāatdod apmēram 50 eiro (ja bērns apmeklē iestādi katru dienu). Nav jābūt apdāvinātam, lai saprastu, ka ar šo valsts pabalstu nepietiek pat elementārām pusdienām mazajam.

Kā sokas citām Baltijas valstīm?

pabalsts

(Avots)

 

Ko tur sūdzēties, paldies par vismaz kaut ko, taču, cik nopietna ir šī palīdzība? Tik smieklīgi, ka raudāt gribas. Kā veicināt regulāru bērna kulturālo attīstību, ja pat vienas bērnu teātra izrādes biļetes, bērnu grāmatas, kino apmeklējuma izdevumi ir lielāki par 11 eiro, nerunājot par iespēju apmeklēt kultūras pasākumus regulāri? …

capture

 (Avots)

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: bērniĢimenes pabalstsVSAA

youtube icon
Abonēt youtube