Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā guva tikai astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Ņujorkas “Knicks” komanda izbraukumā ar 90:103 (25:32, 20:27, 21:29, 24:15) piekāpās spēcīgajai Goldensteitas “Warriors”.

Tik maz punktu Porziņģis nebija guvis kopš 2.novembra, kad zaudējumā pret Hjūstonas “Rockets” iemeta tikai trīs punktus.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes, kuru laikā iemeta četrus no 11 divpunktniekiem, bet netrāpīja pa diviem tālmetieniem un “sodiņiem”.

Tāpat Porziņģis atzīmējās ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu pārtvertu piespēli, divām kļūdām un divām piezīmēm. Viņa +/- rādītājs bija -21, kas bija sliktākais komandā.

Tikmēr rezultatīvākais ar 15 punktiem “Knicks” sastāvā bija Džastins Holidejs, kamēr Rons Beikers pievienoja 13 punktus. Veselības problēmu dēļ ceturtdien mačā pret “Warriors” nepiedalījās Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs.

Savukārt “Warriors” rindās 25 punktus sameta Klejs Tompsons, bet teicamu maču aizvadīja Džaveils Makgī, kuram 17 punkti 15 nospēlētajās minūtēs.

Maču Porziņģis sāka ar diviem neprecīziem metieniem, bet pirmos punktus viņš guva ceturtajā minūtē, realizējot pustālo metienu. Latvietim neklājās viegli, jo prasmīgi pret viņu aizsardzībā spēlēja Dreimonds Grīns. Tikmēr “Warriors” basketbolistiem pirmās ceturtdaļas beigās izdevās izvirzīties vadībā ar desmit punktu pārsvaru – 30:20. Porziņģis tikmēr spēlēja diezgan pieticīgi, bet pirmā puslaika beigās viņš izcēlās ar bumbas triecienu grozā no augšas pēc nesekmīga partnera metiena, taču neilgi pēc tam sev neierasti neiemeta divus “sodiņus” pēc kārtas. Lielajā pārtraukumā “Knicks” devās ar 14 punktu deficītu (45:59).

Pirmo puslaiku Porziņģis noslēdza ar sešiem gūtiem punktiem, bet teicami viņu sedza Grīns. Lai arī “Knicks” komanda vēl spēles otrās puses ievadā turējās gana cienījamā attālumā no spēcīgās pretinieces, trešā ceturkšņa vidū “Warriors” veica 14:0 izrāvienu un panāca pat 25 punktu pārsvaru (83:58).

Otrajā puslaika Porziņģis spēlēja gana daudz, taču bija ļoti nemanāms. “Warriors” basketbolisti spēlēja krietni organizētāku basketbolu, kamēr “Knicks” bieži kļūdījās. Mājinieki tuvojās diezgan drošai uzvarai, kamēr pašās pēdējās minūtēs Ņujorkas vienība punktu ziņā pietuvojās pretiniekiem, kas gan bija savus apgriezienus krietni samazinājuši.

Otrajā puslaikā Porziņģis guva divus punktus, kad pamatlaika izskaņā pielaboja pats savu metienu.

“Knicks” ar 14 uzvarām 26 spēlēs joprojām ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, kamēr “Warriors” ar 23 panākumiem 27 mačos ir visas līgas un Rietumu konferences līdere.

Nākamo maču “Knicks” aizvadīs sestdien, kad piecu maču garo izbraukumu noslēgs ar dueli pret Denveras “Nuggets”. Savukārt otrdien Ņujorkas vienība uzsāks trīs mājas spēļu sēriju, kad būs jātiekas ar Indiānas “Pacers”.

“Knicks” šobrīd aizvada līdzšinējā sezonā garāko izbraukuma spēļu sēriju, kuru sāka piektdien ar 103:100 uzvarot Sakramento “Kings”, bet svētdien ar 118:112 pieveicot Losandželosas “Lakers”. Savukārt otrdien Ņujorkas komandas basketbolisti ar 111:113 pagarinājumā piekāpās Fīniksas “Suns”.

Saistītās tēmas: BasketbolsKnicksKristaps PorziņģisNBA

youtube icon
Abonēt youtube