Vēsturiskajā lidostas “Spilve” ēkā un tās teritorijā Daugavgrīvas ielā 140 sākusies restaurācija un remontdarbi, aģentūru BNS informēja remontdarbu veicēja SIA “Aerobig plus” pārstāvji.

Plānots, ka lidostas ēka un apkārtne kļūs par platformu kultūras, izglītības un sporta pasākumiem, vietu, kur rīkot tematiskus festivālus, koncertus, pasākumus, seminārus, liela mēroga pilsētas svētkus.

Komplekss “Spilve” ietver 3500 kvadrātmetrus plašu lidostas ēku, asfaltētu laukumu, zālienu, skrejceļu un “mazās” aviācijas lidmašīnu stāvvietu. Šajā restaurācijas un celtniecības darbu posmā ēkā tiek atjaunota apkures sistēma, nomainīta elektroinfrakstruktūra un santehnika. Atjaunošanas un restaurācijas darbu kopējās izmaksas 2016.gadā ir apmēram 100 000 eiro.

Savukārt 2017.gadā tiks rekonstruēta ēkas durvju grupa, fasādes ansamblī nomainīti logi, atjaunota ēkas santehnikas sistēma, veikta elektrotīkla izbūve, kā arī tiks atjaunotas visas centrālas zāles lustras un iekšējā apdare. Darbu kopējās izmaksas nākamgad tiek lēstas apmēram 500 000 eiro.

Uzņēmumā “Aerobig plus” norāda, ka jaunās koncepcijas pamatā ir lidostas “Spilve” ēka – izcils padomju 30.-50.gadu arhitektūras paraugs. Ēkas centrālā zāle ir unikāla kā mākslinieciskajā, tā funkcionalitātes ziņā. Ēkā 12 metrus augstais griestu kupols un kolonnas, kas sniedzas astoņu metru augstumā, ļauj segmentēt divstāvīgo zāli trijās mazākās daļās vai izmantot to kā vienotu telpu. Jumta pārlaidums ļauj veiksmīgi izvietot gaismas aparatūru. Video demonstrēšanai kā liels ekrāns tiks izmantota centrālā priekšējā siena.

“Mūs iedvesmoja fakts, ka “Spilve” ir vēsturiski nozīmīga Rīgas vieta. Tā ir pirmā un līdz 20.gadsimta 70.gadu vidum galvenā Rīgas lidosta, kas savu darbu sāka 1916.gadā. Vēlamies realizēt sapni par mūsdienīgu kultūras centru, saglabājot “Spilves” dvēseli un estētiku, kas nākotnē kļūtu par populāru atpūtas vietu Rīgas iedzīvotājiem un viesiem,” norādīja kompānijas “Aerobig plus” tehniskais direktors Sergejs Lavrovs.

“Aerobig plus” īpašnieki ir Kipras uzņēmums “Corbross Holdings Ltd.” (89,98%) un Ilona Kušiņičeva (10,02%), liecina “Firmas.lv” informācija. Uzņēmums pērn strādāja ar 22 202 eiro peļņu.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: lidostaRemontsSpilva

youtube icon
Abonēt youtube