Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) neatbalsta finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) demisiju, informēja LOSP.

Biedrība norāda, ka tai šogad ir notikusi konstruktīva un produktīva sadarbība ar finanšu ministri un viņas vadīto Finanšu ministriju. Kopīgi esot apspriesti un rasti risinājumi daudzām lauksaimniekus skarošām problēmām.

“Īpaši gribam uzsvērt ministres būtisko ieguldījumu ēnu ekonomikas apkarošanā tieši lauksaimniecības nozarē. Ātri un efektīvi ieviestā reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošana darījumiem ar graudiem jau šajā gadā ir devusi redzamus rezultātus, no nozares izskaužot krāpnieciskus darījumus ar graudiem,” uzsver LOSP.

Biedrībā uzskata, ka arī piedāvātās izmaiņas mikrouzņēmuma nodokļa regulējumā un minimālo sociālo iemaksu atcelšana kopumā ir izdevīgākas lauksaimniecībā strādājošiem, nodrošinot samērīgāku un taisnīgāku nodokļa maksāšanas kārtību, vienlaikus palielinot arī sociālās garantijas.

LOSP aicina Saeimas deputātus neatbalstīt Reiznieces-Ozolas demisijas pieprasījumu.

Kā ziņots, savākti desmit Saeimas deputātu parakstus, lai pieprasītu finanšu ministres un labklājības ministra Jāņa Reira (V) demisiju. Saeima par šo jautājumu lems šonedēļ. Par šiem demisijas rosinājumiem parakstījušies “Latvijas Reģionu apvienība”, kā arī daži partijas “Saskaņa” frakcijas deputāti un parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Taču valdošās koalīcijas politisko spēku pārstāvji jau pauduši, ka tie neatbalstīs opozīcijas ierosinājumu par finanšu ministres labklājības ministra demisiju.

Saistītās tēmas: DemisijaLOSPMinistre

youtube icon
Abonēt youtube