Santa Paegle un Andrejs Krūmiņš nedēļas nogalē Jelgavā kļuva par Latvijas čempioniem krosmintonā, sporta veidā, ko iepriekš pazina kā spīdmintonu, informēja Latvijas Krosmintona federācijas (LKF) prezidents Mārtiņš Žogots.

Atbilstoši Starptautiskās Spīdmintona organizācijas lēmumam no šī gada 1.janvāra sporta veids visā pasaulē tika pārsaukts par krosmintonu (angliski “crossminton”), līdz ar to tas mainīja nosaukumu ar Latvijā.

Nedēļas nogalē Jelgavā tika aizvadīts jau trešais Latvijas čempionāts šajā sporta veidā. Dāmu konkurencē trešo reizi pēc kārtas nepārspēta palika Paegle no Brenguļiem, kura aiz sevis atstāja Agnesi Logošu un Kristiānu Anšmiti.

Finālā Paegle uzvarēja Lagošu ar 2-0 (16:8, 16:10).

Savukārt vīriešiem “Open” kategorijā uzvarēja ilggadējais Latvijas reitinga līderis Andrejs Krūmiņš no Jēkabpils, otrais palika Matīss Cināts, bet trešo vietu ieņēma LKF prezidents Žogots.

Krūmiņš pie valsts čempiona titula tika pirmo reizi, jo iepriekšējos divos gados viņš palika otrais. Šoreiz finālā ranga līderis uzvarēja Cinātu ar 2-0 (16:4, 16:12).

Cināts bija labākais jauniešu U-18 konkurencē, kamēr veterāniem uzvarēja Uldis Dzirkalis, U-14 grupā labākais bija Artūrs Dzirkalis, bet U-12 grupā laurus plūca Laura Luīze Kiļupe.

Latvijas čempionātā piedalījās vairāk kā 50 krosmintona spēlētāji.

Krosmintons ir sporta spēle ar raketi un volānu, kas sevī apvieno tenisa, skvoša un badmintona elementus. Spēles laukums sastāv no diviem kvadrātiem (izmēros 5,5×5,5 metri), kas viens no otra novietoti 12,8 metru attālumā.

Saistītās tēmas: KrosmintonsKrūmiņšPaegleSports

youtube icon
Abonēt youtube