Brīvībā joprojām varētu atrasties viens vai vairāki uzbrukumu Berlīnes Ziemassvētku sarīkojušie cilvēki, paziņojis Vācijas Federālās kriminālpolicijas priekšnieks Holgers Minhs.

“Mēs, protams, esam trauksmes stāvoklī un veicam izmeklēšanu visos virzienos,” preses konferencē pavēstīja Minhs.

Tikmēr Vācijas policija aicina Berlīnes iedzīvotājus būt “īpaši uzmanīgiem”, jo vainīgais, visticamāk, vēl ir brīvībā.

“Aizdomīgu novērojumu gadījumā neveiciet izmeklēšanu paši – tas ir mūsu darbs,” teikts policijas paziņojumā tviterī.

Berlīnes policijas priekšnieks Klauss Kants iepriekš paziņoja, ka policija šaubās, vai aizturētais pakistānietis vadīja kravas automašīnu, kas pirmdienas vakarā ietriecās Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, nogalinot 12 cilvēkus.

“Patiesībā nav skaidrs, vai tas bija vadītājs,” preses konferencē pavēstīja Kants.

Policijai aizdomās turamo izdevās aizturēt netālu no Uzvaras kolonnas pie Tīrgaretena parka, tomēr aizdomās turamais noliedz, ka būtu saistīts ar uzbrukumu.

Vācijas drošības dienesti viņu identificējuši kā 23 gadus vecu pakistānieti Navedu B., kurš Vācijā ieradies pagājušā gada 31.decembrī un pieprasījis patvērumu. Viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, pastrādājos dažādus sīkus likumpārkāpumus. Taču par viņa sakariem ar islāma ekstrēmistiem varasiestādēm ziņu nav.

Viņu sagūstīt palīdzējis kāds nozieguma aculiecinieks, kas vīrietim sekojis, kad tas mēģinājis kājām aizbēgt no notikuma vietas. Kā vēsta “Die Welt”, aculiecinieks redzējis, kā pie pūlī ietriektās kravas automašīnas stūres esošais vīrietis izlēcis no kabīnes, un sekojis viņam aptuveni divus kilometrus, vienlaikus policijai pa tālruni ziņojot par noziedznieka atrašanās vietu.

“Mums ir nepareizais cilvēks un tāpēc jauna situācija. Patiesais vainīgais joprojām ir bruņots, bēguļo un var nodarīt jaunu kaitējumu,” laikrakstam “Die Welt” pavēstīja policijas amatpersona.

Saistītās tēmas: BerlīneDrošībaUzbrucēji

youtube icon
Abonēt youtube